Ученичка разработи проект за зареждане на мобилни устройства

Снимка: фейсбук профилът на Анелия Атанасова

Старите автобусни спирки и РЕП-ове в Благоевград да се превърнат в кабинки за зареждане на мобилни устройства. Такъв проект разработи ученичка от града. Идеята е в кабинките да има слотове за зареждане на таблети, компютри и смартфони, както и безплатен интернет. До тях пък е планирано да бъдат разположени кошове за използвани електрически крушки, стари батерии и електрически уреди, предава БНТ.

Идеята ми е да превърна тези изоставени РЕП-ове в любимото място на всеки от улицата. Това представлява модифициране на старите РЕП-ове, като ще се сложи соларна система на покрива на тази кабинка, която ще осигурява необходимата енергия през цялото време, споделя дванадесетокласничката Анелия Атанасова.

Кабинките ще бъдат оборудвани със зарядни устройства за различни модели смартфони, както и с екран, който ще се използва за реклама и съобщения, а също така и за кампании, свързани с опазването на околната среда. Анелия е помислила и как съоръженията да се предпазят от вандалите – с монтиране на видеонаблюдение. Момичето е изчислило, че не е необходима голяма сума за реализирането на проекта ѝ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии