Теменужка Петкова: Газоразпределителната инфраструктура в България ще се развива, ако има икономически интерес

Експерт прогнозира: Професията оператор на кол център ще се трансформира в оператор на робот

Търсят тяло на бебе, родено вчера в Кърджали, източват „Водното огледало“

Републиканските пътища в Сливенска област – проходими при зимни условия

Благодетели дариха 1100 лв. за изграждане на паметник на ген. Сава Муткуров в Търново

Комисар Мария Габриел с престижна награда „Талант в политиката 2018“

Тировете с дестинация България, влизащи от Турция, няма да бъдат пренасочвани през Лесово – Хамзабейли

Иван Тотев: Никога не е имало идея да се разфасоват прасета в центъра на Пловдив

Петър Петров от „Юлен“: Дружеството няма никакви кредити към Първа Инвестиционна Банка или други български банки Поради некоректността на журналистите от Икономедиа, концесионерът на ски зона "Банско" повече няма да отговаря на въпроси, задавани от изданията на тази медийна група

Откриха близо 700 литра нелегален алкохол по обява в Интернет

Клуб „Активна сигурност“ организира коледен празник за деца от домове в Пловдивско Кампанията е под надслов "SOS - Грижа без граници"

Запален комин обгази пенсионерка

Отпускат се 4 милиона лева за Клиниката по изгаряния в „Пирогов“, обяви министър Ананиев

1 тон нелегална ракия откриха митничари в нелегален казан

Правителството погасява дълговете на болница „Лозенец“ с 23 млн. лв., тя минава под управлението на СУ

Излезе новият том на Известията на историческия музей в Търново

Излезе от печат том ХХХ на Известия на Регионалния исторически музей /РИМ/ във Велико Търново. Сборникът за 2015 г съдържа статии, студии, съобщения и рецензии от 13 музейни специалисти и външни автори, проучващи Велико Търново и региона, придружени с рецензии на английски език.

В томът е публикувана хроника за дейността на музея през 2014 г. Материалите разказват за археологически разкопки, теренни проучвания и експедиции, експозиционна дейност, културни събития, проекти, обучения, както и за книгообмена на институцията. Отпечатан е и списък на музейните дарители, които за периода 2010-2014 година са 156. Изданието съдържа и цветни илюстрации.

По линията на книгообмена новият том на Известията ще бъде разпратен до 100 кореспонденти, сред които са музеи, университети и изследователски институти в страната и 70 кореспонденти в чужбина.

„Чрез международния обмен музеят ежегодно получава специализирана литература на стойност 10 000 евро, която постъпва в специализирана библиотека и се ползва от специалисти, преподаватели, студенти и граждани“, обясняват от РИМ.

Първият том на Известия на Регионален исторически музей-Велико Търново излиза през 1961 година. Изданието е ежегодно до 1975 година. От тази година публикациите на музейните специалисти са включвани в общ Годишник на музеите в Северна България. Самостоятелният сборник на великотърновския музей е възстановен през 1990 година.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.