ВМРО: С позицията си за бежанците България показа на Европа, че е фактор в ЕС

Близо 3 тона канабис „ожънаха“ и в кресненско село

36-годишен мъж преби жена в центъра на Своге

Арести разтърсиха върховете на руската космическа индустрия

Авария прекъсна осветлението в тунела „Кривия“ на Е-79 От АПИ съветват шофьорите да се движат с повишено внимание

71-годишен мъж се удави на Южния плаж в Приморско

Министър Ананиев разпореди проверка на болницата в Сливен

Протест пред КФН заради фалита на „Олимпик“

Министър Горанов: Ралица Агайн трябва доброволно да подаде оставка Правителството ще наеме кипърски адвокати, които да представляват засегнатите от фалита на "Олимпик" българи

Министър Нанков: До края на годината започваме ремонт на още три обекта на магистралите Хемус и Тракия

Арестуваха мъж, заплашил полицаи с пистолет

Криминално проявен е задържан на Калотина в опит да напусне страната

Ципрас готви мащабни промени в състава на гръцкото правителството

Велико Търново ще кандидатства пред ФИФА за изграждане на нов футболен терен Възстановяват терена в района на бившата ледена пързалка

Задържаха горнооряховец, дирен за екстрадиция в Германия

Излезе новият том на Известията на историческия музей в Търново

Излезе от печат том ХХХ на Известия на Регионалния исторически музей /РИМ/ във Велико Търново. Сборникът за 2015 г съдържа статии, студии, съобщения и рецензии от 13 музейни специалисти и външни автори, проучващи Велико Търново и региона, придружени с рецензии на английски език.

В томът е публикувана хроника за дейността на музея през 2014 г. Материалите разказват за археологически разкопки, теренни проучвания и експедиции, експозиционна дейност, културни събития, проекти, обучения, както и за книгообмена на институцията. Отпечатан е и списък на музейните дарители, които за периода 2010-2014 година са 156. Изданието съдържа и цветни илюстрации.

По линията на книгообмена новият том на Известията ще бъде разпратен до 100 кореспонденти, сред които са музеи, университети и изследователски институти в страната и 70 кореспонденти в чужбина.

„Чрез международния обмен музеят ежегодно получава специализирана литература на стойност 10 000 евро, която постъпва в специализирана библиотека и се ползва от специалисти, преподаватели, студенти и граждани“, обясняват от РИМ.

Първият том на Известия на Регионален исторически музей-Велико Търново излиза през 1961 година. Изданието е ежегодно до 1975 година. От тази година публикациите на музейните специалисти са включвани в общ Годишник на музеите в Северна България. Самостоятелният сборник на великотърновския музей е възстановен през 1990 година.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.