Майка с бебе в ръце пропадна в улична шахта в столичен квартал

Агресия в дом за деца с увреждания в Габрово

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 23 януари 2018

Правят сергиите в Слънчев бряг еднакви

15-километрова опашка на ГКПП „Капитан Андреево“

Броят яхтите на българи в Гърция Удрят схемите за укриване на налози при транзит

Списък с 55 защитени специалности въвежда МОН

Религии против Истанбулската конвенция Светият синод обяви, че договорът поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация

Белгия намали равнището на терористична заплаха в страната

Федерика Могерини заяви, че е извънредно притеснена от турската офанзива в Сирия

Огнеборци потушиха пожар в цех за металообработка в Килифарево

Бомбаджия на банкомати скочи в ледените води на Струма (обзор) Джонката и Свещичката арестувани след 75 дни търсене под дърво и камък

Разкриха пет високотехнологични наркооранжерии в Добричко

Грипна епидемия и в Благоевград Висока заболеваемост в още 6 области

Махмуд Абас призова ЕС да признае държавата Палестина

Излезе новият том на Известията на историческия музей в Търново

Излезе от печат том ХХХ на Известия на Регионалния исторически музей /РИМ/ във Велико Търново. Сборникът за 2015 г съдържа статии, студии, съобщения и рецензии от 13 музейни специалисти и външни автори, проучващи Велико Търново и региона, придружени с рецензии на английски език.

В томът е публикувана хроника за дейността на музея през 2014 г. Материалите разказват за археологически разкопки, теренни проучвания и експедиции, експозиционна дейност, културни събития, проекти, обучения, както и за книгообмена на институцията. Отпечатан е и списък на музейните дарители, които за периода 2010-2014 година са 156. Изданието съдържа и цветни илюстрации.

По линията на книгообмена новият том на Известията ще бъде разпратен до 100 кореспонденти, сред които са музеи, университети и изследователски институти в страната и 70 кореспонденти в чужбина.

„Чрез международния обмен музеят ежегодно получава специализирана литература на стойност 10 000 евро, която постъпва в специализирана библиотека и се ползва от специалисти, преподаватели, студенти и граждани“, обясняват от РИМ.

Първият том на Известия на Регионален исторически музей-Велико Търново излиза през 1961 година. Изданието е ежегодно до 1975 година. От тази година публикациите на музейните специалисти са включвани в общ Годишник на музеите в Северна България. Самостоятелният сборник на великотърновския музей е възстановен през 1990 година.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.