Водата в село Казанка все още е негодна за пиене

40 ухапани от кърлежи във Варна

Турския правосъден министър: Гърция се е превърнала в сборище за престъпници

Ученици и общинари залесяват Монтана

Христо Радевски от Казанлък за програмата на д-р Емилова: Само за година стопих 49 кг Мъжът се е излекувал от подагра

Ангелкова пред WTTC: В последните две години туризмът в България отчита ръст от над 25%

Шефът на правната комисия Данаил Кирилов: Няма прекомерност в процесуалните действия при задържането на Десислава Иванчева

За Гергьовден пускат движението в дясното платно на източната дъга на Софийския околовръстен път от Казичене до АМ “Тракия” Министър Нанков направи оглед и на рехабилитацията на второкласния път София - Петрохан – Лом

Проф. Валери Стефанов: Най-големият враг на масонството са тоталитарните общества В Стара Загора се проведе публична дискусия за свободното зидарство

В Саудитска Арабия затвориха женски фитнес заради “неприличен” видеоклип

Мрежа за трафик на нелегални мигранти е разкрита във Франция

Почина известната руска актриса Нина Дорошина

Апелативна прокуратура – Велико Търново втора по натовареност за 2017 година

Кметът на Търново удостоен с наградата на Министерство на културата „Златен век“ Министър Боил Банов: Велико Търново е град на мислещите и творящите

Арестуваха трима тийнейджъри, ограбили и пребили младеж в Пазарджик

Рекордни 42 000 лв. приход отчете за тримесечието театъра в Търново

Директорът на театъра във Велико Търново Васил Вълчев /на преден план/ отчете приходи от 42 000 лв. за първото тримесечие на тази година.

Рекорден приход от над 42 000 лв. отчете за първото тримесечие на 2016 г. ръководството на Музикално-драматичен театър /МДТ/ “Константин Кисимов” във Велико Търново.

“По приходи от продажба на билети, брой изиграни спектакли и зрители сме надминали същия период на 2014 г., който беше най-силен за театъра досега”, обяви директорът на културната институция Васил Вълчев.

Той допълни, че са погасени част от просрочените задължения за 2014 г и 2015 г.

“През ноември поех театъра със 70 000 лв. борчове, а сега изчистихме дължими стари плащания за общо 20 000 лв. Ще се постараем да запазим същия ръст на продажбите и през следващите три месеца, дори да го увеличим”, коментира шефът на храма на Мелпомена в старата столица.

През януари, февруари и март са изиграни 44 спектакъла, които са били аплодирани от 7367 души публика. Представени са общо 10 заглавия, като пет от тях са на драмата, четири на оперетата и една детска постановка, което показва, че сме успели да постигнем търсения баланс между двата отдела в театъра, отчете Васил Вълчев.

Най-силен за МДТ е месец март, когато артистите са играли 20 пъти пред публика. Освен на търновска сцена, те са обиколили в турне осем български града – Враца, Троян, Габрово, Лом, Кнежа, Свищов, Плевен и Левски, като навсякъде са представяли спектаклите си в пълни салони. Във Враца например са изиграли три представления за един ден – два на детската пиеса “Карлсон и дребосъчето” и едно на музикалния спектакъл “Магията на любовта”. В Лом, Троян и Кнежа имахме по два спектакъла на ден, обясни директорът.

С успешно турне на сцената на Държавна опера – Варна започна месец април за търновската трупа. Театърът е представил пред пълен салон оперетата на Имре Калман “Графиня Марица”, а публиката е останала очарована от нивото на спектакъла и изпълнителите. Сега варненци ще гостуват в МДТ с мюзикъла “Йосиф и фантастичната му пъстра дреха” на майстора в този жанр Андрю Лойд Уебър по сценарий на Тим Райс. Премиерата във Варна е на 19 април, а два дена по-късно спектакълът ще бъде представен и във Велико Търново.

През април ученици от всички училища в община Стара Загора ще гледат историческата постановка на МДТ “Величието Асеневци”. Тя беше създадена по повод 830-годишнината от въстанието на братята Асен и Петър, а в града с традиции в театралното изкуство много я харесаха и ще я представят с образователна цел, сподели Вълчев. Общо четири представления на спектакъла ще има до 20 април в Стара Загора.

Премиери на два възстановени спектакъла подготвя търновският театър. На 12 април публиката в старата столица ще може да гледа отново комедийния спектакъл “Госпожа Министершата” по пиесата на Бранислав Нушич. Негов режисьор е Димитър Шарков. На 11 април на сцената се завръща “Веселата вдовица” на Лехар с постановчик Петко Бонев и диригент Игор Богданов от музикалния театър в София.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.