Търсят мераклии за гвардейци в Сухиндол

Министерството на отбраната търси мераклии за гвардейци дори в Сухиндол. Изискването към кандидатите за представителната рота е, да са редник 3-ти клас, със завършено минимум средно образование, да са високи от 175 до 185 см. Желаещите трябва да са без татуировки и белези по видимите части на тялото.

Министерството на отбраната е отпуснало 24 бройки за елитните части на БА, като за попълване на бройката могат да се явяват на конкурс и от една от най-малките български общини - Сухиндол. На сайта на Общината с численост на населението колкото голямо село, е публикувано обявление на Военното окръжие във Велико Търново.

Конкурсът е насрочен за 7, 8 и 9 юли. До 5 май желаещите следва да пуснат своите документи до командира на Националната гвардейска част чрез Военното окръжие във Велико Търново.

Армейското ведомство набира и 25 кандидати за военна служба за Мобилна комуникационно-информационна система от цялата страна, включително и от Сухиндол. Кандидатите могат да са със средно или висше образование, завършили у нас или в чужбина. Други 25 кандидати се търсят и за бригада „Логистика”. 65 души набират и за ВВС, според друга заповед на министъра на отбраната от 11 март.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони