Тодор Батков: Акциите ми в "Левски" ги прехвърлих на трима души - Александър Ангелов, Николай Иванов и Иво Тонев

Бившият собственик на "Левски" Тодор Батков коментира за пореден път на кого е продал ФК "Левски". Той беше гост в сутрешния блок на Нова телевизия по темата за офшорките, след като името му изскочи от документите "Панама".

"В продължение на няколко години около 50% от акциите принадлежаха на кипърска компания, собственост на Майкъл Чорни. През март 2004 г. той ми прехвърли акциите, а аз след това ги прехвърлих на себе си като физическо лице. Започнаха упреци, че "Левски" не може да е офшорен", коментира Батков.

"До март 2004 г. аз имах 10%, Чорни имаше 80% и 10% имаха фенове, от март 2004 г. аз имах 90%, а феновете останаха с 10%. Собствеността на "Левски" беше преди всичко емоция, гордост, его, в същото време ежедневен, ежечасен, ежеминутен ангажимент, в един момент ми дойде много", каза още Батков.

"Пакетът, който притежавах към 30 юни 2014 г., беше 99,8%. Разделих ги на три равни пакета и ги прехвърлих на трима души - Александър Ангелов, Николай Иванов и Иво Тонев", отговори Батков на въпрос на кого е "Левски".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена