Повдигнаха 2 обвинения на Бенчо Бенчев (обзор) Парична гаранция от 50 000 лв. и забрана за напускане на страната

Банките спечелиха 517 млн. лв. от такси Доходът от лихви на трезорите нарасна до 1,347 млрд. лв.

Уникална операция направиха кардиолози Медиците поставиха изкуствена аортна клапа на критичен пациент

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 15 август 2018

Възстановяват столичния басейн „Мария Луиза“ Засега е внесено само инвестиционно намерение

Загиналите при срутването на виадукт на автомагистрала в Италия са около 30

Цветан Цветанов: Ако президентът Радев иска да въвежда военно положение, сигурно може да го направи, но в България има правов ред

Вирус покоси деца в Станцията на МС в Слънчев бряг

Нина Добрев обяснява българския жаргон (ВИДЕО)

Затварят хотел в Бяла, работил без категоризация

Григор: Жегата помага на играта ми

Военният ни флот изпробва новите си бързоходни лодки

Премиерът Борисов изрази съболезнования за загиналите при трагичния инцидент край Генуа

Министър Николай Нанков: Две китайски компании са готови да вложат 1,5 млрд. евро в пътя Русе-Велико Търново и тунела под Шипка

Мая Манолова: Реформата в социалната система започва от 2019 г. Варненци се жалват, че общината събира данъци чрез частни съдебни изпълнители

Цветан Цветанов: В Турция има 2 млн. и 700 хил. бежанци, от тях само 250 хил. са в лагери, останалите са потенциално опасна вълна, която може да дойде към Европа

„В Турция се намират 2 милиона и 700 хиляди бежанци, от тях само 250 000 са в лагери, останалите са потенциално опасна вълна която може да дойде към Европа.“ Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в Благоевград по време на кръгла маса „Национална сигурност и миграционен натиск: рискове и решения“, проведена в ЮЗУ „Неофит Рилски“, предаде „Фокус“.

„Форумът в учебното заведение е от голямо значение и именно това е мястото на което могат да се дискутират подобни теми и да се правят обсъждания свързани с бежанския поток и националната сигурност“, изрази мнение Цветанов.

Той благодари за бързата реакция на министерството след приемането на законодателните промени. „От днешната дискусия могат да се вземат добри препоръки, но за мен е изключително важно това което се случи през последните няколко месеца, а именно законодателните промени, които дават възможността на Министерството на отбраната да се включи в охраната на сухопътната граница“, каза Цветанов.

„За мен това бе изключително важно, особено след затварянето на „Балканския път“ и след като имаше срещи на високо ниво между Европейския съюз (ЕС) и Турция. В действителност Турция започна да изпълнява своя ангажимент и бежанския поток намаля както към България, така и към държавите от Европейския съюз (ЕС)“, констатира Цветан Цветанов.

Той обясни, че има технологично време за пренастройване и търсене на възможни алтернативи, след като е прекъснат един важен път като балканския. „В момента алтернативите се за пренасочване към България, Албания и Италия. Към настоящия момент виждаме сериозно засилване към Албания, което създава заплаха и за Италия, но все пак Гърция и Турция започнаха да работят много по координирано и поетия ангажимент към Европейския съюз (ЕС) дава възможност на Турция да разполага с 3 милиарда евро на първия етап, които да могат да бъдат използвани само и единствено за този бежански поток, който се намира на територията на страната“, обясни Цветанов.

Според него, службите трябва изключително внимателно да наблюдават процесите при взаимодействието между Европейския съюз (ЕС), САЩ и Русия, защото в Либия има един потенциален бежански поток от близо 4 милиона бежанци, който също може да премине към Италия и Малта.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.