Бойко Борисов: 300 войници допълнително ще бъдат пратени по границите

"300 души от Българската армия допълнително ще бъдат насочени към границите ни, за да контролират бежанския поток". Това съобщи по време на многонационалното тактическо учение „Ответен удар 16“ в УП „Ново село” край Сливен премиерът Бойко Борисов , цитиран от "Фокус".

Борисов заяви, че усеща подем и самочувствие в състава на Българската армия и че през този мандат са заделени достатъчно средства за изтребители и друга военна техника.

„Това са над 1000 км граници и не навсякъде може да бъде поставена ограда, досега сме осигурили близо 100 млн. лв. за огради, техника и командироваъчни”, поясни той.

Премиерът заяви, че се прави всичко възможно да не бъдат пресечени границите на България и ЕС, като трябва да се внимава политиката да не се насочи към религиозни войни. Борисов добави, че в момента министрите на отбраната и вътрешните работи ежечасно комуникират с колегите си от съседните държави, за да се контролира бежанският поток.

"България е отворена само през официалните контролно-пропускателни пунктове. Всичко останало е затворено”, допълни още Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини