Четирима осъдени, крали части от локомотивното депо в Горна Оряховица

Четирима апаши са осъдени за посегателства от склад на Локомотивното депо в Горна Оряховица. Наказанията са им наложени след като Районният съд в железничарския град е одобрил споразумени на извършителите с прокуратурата.

Красимир Димитров, Боян Михайлов, Валентин Илиев и Боян Ангелов са действали в условията на опасен рецидив. Кражбите били извършени през април и октомври миналата година. Димитров и Михайлов са действали в съучастие като от склад в поделението на БДЖ задигнали 11 медни тоководещи шини и елементи от бракувани токоизправителни шкафове. Плячката била с общо тегло 70,5 кг и на стойност 493 лева.

За деянието двамата злосторници са осъдени на по 6 месеца затвор при първоначален строг режим.

Валентин Илиев и Боян Ангелов пък са получили наказания за кражба на 6 медни шини с общо тегло 20 кг., на стойност 140 лева, собственост на БДЖ в Горна Оряховица.

За престъпното деяние Валентин Илиев е осъден на 6 месеца затвор при първоначален строг режим. Боян Ангелов пък е наказан с пробация с мерки-задължителна регистрация по настоящ адрес и периодични срещи с пробационен служител за срок от девет месеца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право