Фентъзи мелодрама с лесбийки и върколаци Бразилски фестивален хит стана мейнстрийм сензация

Израел нанесе нови въздушни удари в Сирия

Публикувайте във фейсбук в сряда следобед

Златка се татуира за новия любим

Движението по магистрала „Тракия“ е затруднено заради пороен дъжд

Германската армия ще наема граждани от други страни в ЕС

Косово призова за разследване на твърдения, че Сърбия продава оръжия на терористи

Крадена вода ни продава „Михалково“ АД Въпреки доказаните нередности дружеството продължава своята дейност

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 23 юли 2018

Крадец обрал два апартамента в столичния квартал „Изток“

Убиха инвалид заради 1000 лева (обзор) Жертвата трябвало да плати с парите рампа за количката си

Лондон не иска да плаща сметката за Брекзит Една трета от британците предпочитат Борис Джонсън пред Тереза Мей

Земетресение от 5,9 по Рихер в Иран Близо 130 души са пострадали

Израел спасява „Бели каски“ Около 800 души са прехвърлени през Голаните в Йордания

Борисов с цветя пред паметника на Пети полк в Шумен "Епохата на войните трябва да остане в миналото", каза премиерът

Отстраниха частен съдебен изпълнител заради дисциплинарно производство

Частният съдебен изпълнител (ЧСИ) Стойко Аспарухов от Търговище е временно отстранен от длъжност до приключване на дисциплинарно производство срещу него. В момента тече прехвърляне на документацията му по изпълнителни дела на колегата му Георги Стоянов от Разград. Според приемника архивът ще бъде предаден вероятно до края на тази седмица.

Аспарухов е временно отстранен заради дисциплинарно производство за извършени нарушения при воденето на изпълнителни дела. Неправомерните действия били в периода януари 2012г. до ноември 2014г. и се състояли в незаконносъобразно управление на специалните сметки на ЧСИ. Той теглил касово суми, които били предназначени за погасяване задълженията на фирма, но не били предадени нито на взискателя, нито на длъжника. В запорни съобщения до трети лица, посочвал различна от специалната сметка и нареждал безкасови плащания за лични свои нужди.

Това е записано в определение на Върховния касационен съд (ВКС), с което е потвърдено временното отстраняване на Аспарухов от длъжност.

Дисциплинарният състав на Камарата на частните съдебни изпълнители е приел, че производството срещу Аспарухов е за тежки, системни нарушения и са налице достатъчно данни за висока обществена опасност. Причинените вреди били за над 200 000 лв. За част от действията била изтекла предвидената давност, но нямало как да не се отчитат фактите. Тъй като Аспарухов не се отнасял критично към действията си, не предлагал обезщетение на причинените вреди, следвал изводът, че можело да бъдат увредени страните по други дела.

Аспарухов е обжалвал отстраняването си с мотива, че дисциплинарното дело е за нарушения, които са погасени по давност и действията му не били закононарушения.

ВКС е потвърдил отстраняването му и определението е окончателно.

Срещу Аспарухов в последните години имаше серия жалби. Бизнесменът Азис Азис от Търговище на косъм спаси птицефермата си, в която инвестирал над 7 млн. лв., но тя се оказала продадена за сума под 5000 лв. при сложна схема с цесии между лица, с които той няма отношение.

Аспарухов се оказа и в дъното на прехвърляне на имоти, конфискувани от държавата от осъден за ДДС измами от Търговище. Най-изненадващо някои от тях се оказаха прехвърлени на варненска фирма. Птицефермата на Азис също беше вкарана в подобна схема и беше свързана с дедесаря.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.