Пушач издаде пиян шофьор в Шумен

Бойко Борисов посрещна Ангела Меркел на летището (ВИДЕО)

Българин от Русе извади богоявленския кръст в македонска община, отрупаха го с подаръци

Йоханес Хан: Европа не може да се сведе до банкомат

76,4 млн. лв. е проектобюджетът на Велико Търново за годината Предвидени са 300 000 лева за ремонт на пътища в населените места

Задържаният куриер на алоизмамниците имал регистрация за наркотици

Цистерна с газ дерайлира на гара Бяла

Ким Кардашиян и Кание Уест кръстиха дъщеричката си Чикаго

Дългото излежаване през уикенда е полезно за здравето, казват учени

Румен Петков проведе среща с Владислав Кононов, изпълнителен директор на Руското военно-историческо общество

Задържаха 16-годишен куриер на измамници с „пратка” от 76 000 лв.

11 загинали и 46 ранени при катастрофа с автобус в Турция

47-годишен пътник загина при катастрофа в Търговищко

Търговец завъртя наркооранжерия в къща

Китай обвини американски военен кораб в нарушаване на суверенитета на страната

Отстраниха частен съдебен изпълнител заради дисциплинарно производство

Частният съдебен изпълнител (ЧСИ) Стойко Аспарухов от Търговище е временно отстранен от длъжност до приключване на дисциплинарно производство срещу него. В момента тече прехвърляне на документацията му по изпълнителни дела на колегата му Георги Стоянов от Разград. Според приемника архивът ще бъде предаден вероятно до края на тази седмица.

Аспарухов е временно отстранен заради дисциплинарно производство за извършени нарушения при воденето на изпълнителни дела. Неправомерните действия били в периода януари 2012г. до ноември 2014г. и се състояли в незаконносъобразно управление на специалните сметки на ЧСИ. Той теглил касово суми, които били предназначени за погасяване задълженията на фирма, но не били предадени нито на взискателя, нито на длъжника. В запорни съобщения до трети лица, посочвал различна от специалната сметка и нареждал безкасови плащания за лични свои нужди.

Това е записано в определение на Върховния касационен съд (ВКС), с което е потвърдено временното отстраняване на Аспарухов от длъжност.

Дисциплинарният състав на Камарата на частните съдебни изпълнители е приел, че производството срещу Аспарухов е за тежки, системни нарушения и са налице достатъчно данни за висока обществена опасност. Причинените вреди били за над 200 000 лв. За част от действията била изтекла предвидената давност, но нямало как да не се отчитат фактите. Тъй като Аспарухов не се отнасял критично към действията си, не предлагал обезщетение на причинените вреди, следвал изводът, че можело да бъдат увредени страните по други дела.

Аспарухов е обжалвал отстраняването си с мотива, че дисциплинарното дело е за нарушения, които са погасени по давност и действията му не били закононарушения.

ВКС е потвърдил отстраняването му и определението е окончателно.

Срещу Аспарухов в последните години имаше серия жалби. Бизнесменът Азис Азис от Търговище на косъм спаси птицефермата си, в която инвестирал над 7 млн. лв., но тя се оказала продадена за сума под 5000 лв. при сложна схема с цесии между лица, с които той няма отношение.

Аспарухов се оказа и в дъното на прехвърляне на имоти, конфискувани от държавата от осъден за ДДС измами от Търговище. Най-изненадващо някои от тях се оказаха прехвърлени на варненска фирма. Птицефермата на Азис също беше вкарана в подобна схема и беше свързана с дедесаря.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.