Бебе със сифилис се роди в Елена

Бебе със сифилис се е родило преди дни в Елена. Три случая на заразени с тази болест са регистрирани във Великотърновска област през март. Това сочат данни на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в старата столица.

Двата случая са във Велико Търново и Горна Оряховица, а третият е на родилката в балканското градче, която е предала болестта и на кърмачето си.

През последния месец в региона са регистрирани 198 покосени от остри заразни заболявания, които са с 66 повече от февруари. Най – висок е относителният дял на варицела, от която са боледували 115 души. Чревните инфекции през март са 56.

Инспекторите от РЗИ са извършили 286 проверки по противоепидемичния режим в обектите, подлежащи на контрол. За констатирани пропуски са издадени 19 предписания. Не са съставени актове.

Във връзка с мерките за ограничаване на пасивното тютюнопушене са направени 250 проверки в контролираните обекти. В кабинета по безплатно и анонимно консултиране за СПИН през март са консултирани и изследвани общо 29 лица. От тях 17 мъже и 12 жени, на възраст от 17 до 54 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони