Неймар получава по 100 000 евро на мач

Нищо в света вече не може да остане покрито. Така е и с договора на Неймар. Испанският в. „Ас“ разсекрети всички числа от контракта на нападателя, обявен отдавна за новия Пеле.

Ето хронологията на плащанията в посока Неймар. Само при трансфера от „Сантос“ нападателят е получил на ръка 8,5 млн. евро. Годишната заплата на Неймар е 5 млн. евро. Звучи прекалено малко за звезда от неговия ранг. Само ако ги нямаше обаче следващите клаузи за бонуси в контракта, които теоретично могат да му донесат приход от 49,5 милиона евро.

Какви са те? Ако Неймар играе в 60 процента от мачовете на „Барселона“ най-малко 45 минути, получава 1,062 милиона евро на сезон. За всеки двубой, в който бразилецът е в групата, заработва по 100 000 евро.

Бонусите продължават с 637 000 евро за шампионска титла. Дубълът (титла и кралската купа) му носи 850 000 евро. Точно тази сума Неймар получава допълнително и при триумф на „Барселона“ в Шампионската лига. Ключова в договора се явява споменатата клауза за задължително участие в 60% от срещите.

За требъла миналия сезон Неймар е взел 1,7 млн. евро. А ако бразилската мегазвезда спечели „Златната топка“, автоматично „Барса“ трябва да му преведе 425 000 евро. В контракта е записано и още нещо - за да се изплащат всички тези пари, Неймар трябва да научи... каталански.

Бразилецът е обвързан с „Барса“ до 2018-а. Ако с негово съгласие някой иска да го купи преди изтичане на договора, трябва да плати фиксирани 180 милиона евро. Наскоро мениджърът му намекна, че тези пари са по силите на „Пари Сен Жермен“...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят