89-годишна баба наби с бастун крадец, проникнал в дома й

Архив

89-годишната Грейс Смит принудила проникналия в дома и крадец да избяга, след като го набила с бастуна си, пише DailyExpress, цитиран от БТВ.

Грейс Смит или Удивителната Грейс, както била наричана от близките си, не подозирала, че ще се наложи да защитите своята "титла". Тъкмо се канела да седне пред телевизора, за да гледа любимата си програма, когато установила, че някой се промъква към дома й в Съри, Югоизточна Англия. Първото нещо, за което си помислила, било, че най-вероятно това са съседи. Когато стигнала до входната врата, пред нея се появил непознат мъж. Той изблъскал 89-годишната Грейс навътре и се нахвърлил върху личните й вещи.

Това не успяло да я изплаши. Тя запазила самоконтрол и започнала да налага крадеца с бастуна си.

"Той можеше да ме удари и да приключи с мен, но в този момент не мислех за това. Започнах да го удрям и не спрях, докато не останах без сили. Целейки се в главата му, дори счупих осветителната си крушка. Единственото, за което мислех, беше, че няма да му позволя да вземе нищо мое, въпреки че нямам кой знае какви ценности. Хората често ме наричат Удивителната Грейс. Никога не съм си помисляла, че ще трябва да оправдая наименованието си", разказва храбрата баба.

Преди позорно да избяга, крадецът изблъскал възрастната жена на дивана. 

Дъщерята на Удивителната Грейс, 64-годишната Сю Харгрийвс, се пошегувала  със своята майка, защото тя била повече притеснена за котките, отколкото за самата себе си.

Местната полиция разследва инцидента, който е станал в края на март.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл