Анулираха всички полети на амстердамското летище „Схипхол“ заради тежки бури

Валентин Радев заминава на работно посещение в Гърция

ГДБОП пресече незаконно разпространение на роман на Дан Браун в интернет

Български студенти разказват на ученици какво е да учиш в Холандия

Бургазлии масово търсят спешна помощ в УМБАЛ Близо 31 000 души са приети в държавната болница

Край на сагата със сградата на Турското консулство Наследниците обезщетени със земя и имоти в центъра на града

Община Свищов отпуска 1000 лева помощ на трите жени от къщата на ужасите Психолози започват работа с майката и двете сестри

Съдят шофьор, убил възрастен мъж заради забележка на пътя

Вижте какво реши правителството на 18 януари 2018

Защо Костов лъже – част 1 Бащата на бандитската приватизация с отчаян опит да оправдае грабежа на века

Леден ураган затвори пристанищата в Лом и Оряхово, превърна улици в пързалки

Организират честване на Китайската Нова година в Търново Над 40 фотографии от далечен Китай ще бъдат подредени в изложбата във фоайето на театъра

Община Благоевград осъди семейството на тризначките за неплатен наем на два апартамента

Пет села без ток в Разградско заради силния вятър

Актьорът Калин Сърменов пред „отГОворните“ в Горна Оряховица: Формулата за победа е да знаеш кой си, какво искаш и накъде отиваш

Организатор на нарколаборатория проси милост от съда, защото имал 5 деца

Окръжният съд в Сливен остави без уважение искането на Х.Ю., обвиняем за притежание на прекурсори и производство на наркотици, да бъде освободен от арестантската килия – съобщиха от съда.

35-годишният мъж, за когото има данни, че е организатор на нелегалния цех, поискал домашен арест. Наркобосът се опитал да изпроси милост от съда, защото след задържането му се родили близнаци. Така семейството му станало с 5 деца, а жена му трябвало да се грижи сама за тях. Адвокатът му посочил, че досега Х.Ю. бил с чисто криминално досие и нямало опасност да се укрие.

Съдебният състав отхвърли искането, като сред мотивите си посочва, че още при първоначалното вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ е бил коментиран въпроса и за семейното положение на Х.Ю. – че е с постоянен адрес, женен, че има три деца и че съпругата му тогава е била бременна. Тези обстоятелства обаче „не са попречили обвиняемият да извършва дейност по производство и продажба на наркотици, включително и да държи такива в дома, където живеят децата му“.

А обстоятелството, че след задържането му под стража съпругата му е родила още две деца, „по никакъв начин не опровергава първоначалния извод за наличие на реална опасност Х.Ю. да извърши престъпление“ – подчертават магистратите. Съдът още посочва, че според събраните доказателства обвиняемият е произвеждал и разпространявал наркотици през един по-продължителен период от време, както в дома си, така и във вилата си и не се касае за единичен, инцидентен случай, а за „системност и последователност в престъпната деятелност“. Съдът отбелязва, че наличието на постоянен адрес може да доведе до предположение, че Х.Ю. няма да се укрие, но не и че няма да извърши престъпление.

Нарколабораторията във вилата на Х.Ю. в местността Мацулка край Сливен бе разбита на 18 февруари т.г. при акция на полицията под наблюдението на Окръжната прокуратура. Осемте задържани по време на производство на дрогата лица, на възраст между 21 и 40 г., са от Сливен, Ямбол, карнобатското с.Лозарево, сливенските с.Ичера и с.Средорек. На място бяха открити 20 гр. готов метаамфетамин, 3 л солна и 4 л фосфорна киселина, таблетки и други прекурсори, 2 незаконни пушки, 1 газов пистолет и 1 кг червен фосфор. Това е най-голямото количество червен фосфор, залавян в Сливен досега. Това дава основание да се счита, че групата е планирала производство на значитело количество наркотик. В апартамента на Х.Ю. бяха открити още 10 гр амфетамини, суми от наркозависими и други вещи. Той и жена му притежавали 2 скъпи автомобила, обзавеждането им също било скъпо, въпреки че официално обвиняемият се водел безработен. След като Х.Ю. бе задържан под стража, той бе преведен в бургаския затвор.

Определението, с което му бе отказано да излезе на свобода, може да бъде обжалвано пред Бургаския апелативен съд.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.