"Ердоган, дай и мен под съд", се пее в нова сатирична песен

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган вдъхнови нова сатирична песен на още един германски комик, съобщи турската частна агенция „Доган”, цитирана от Нова тв. Това стана след като Ердоган бе осмян в друга песен и в стихотворение, излъчени по германски телевизии, което предизвика недоволството на Анкара. 

"Ердоган, дай и мен под съд", призовава 80-годишният комедиен актьор, сценарист и певец Дитер Халерфорден, който е автор на новата сатирична песен за Реджеп Ердоган. Тя излезе вчера в профила на актьора във Facebook. Халерфорден посочва в текста на песента, че с реакциите си Ердоган е помогнал за известността на предаванията, в които е бил осмян.

"Ердоган, Ердоган, направи и мен известен. Ядосай се и ме дай под съд. Ти си голям човек от рекламата, прослави и моята песен", продължава песента. Нейният финал гласи, че турският президент е "богат, но беден човек".

Припомняме, че турското външно министерство повика посланика на Германия заради друга песен, осмиваща Ердоган, която беше излъчена в сатирично предаване на германската телевизия NDR. След това водещият на вечерно шоу по CDF Ян Бьомерман, осмя Ердоган в стихотворение, наричайки го "професионален идиот, страхлив и напрегнат". В отговор турският посланик поиска от германското правителство да разследва Бьомерман.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят