Шефът на "Ростуризъм": Не ходете в Турция, опасно е

Олег Сафонов

"Ростуризъм" не препоръчва на самостоятелните туристи да посещават Турция, заяви шефът на руската държавна агенция Олег Сафонов, цитиран от ТАСС.

"Туристи, които решат да предприемат самостоятелно пътуване (не чрез туроператори) до Турция, трябва да знаят, че заплахата за тяхната безопасност е напълно реална. За съжаление, практически всяка седмица в Турция има взривове, нападения, противозаконни действия. Затова не препоръчваме на туристите да пътуват до Турция", обясни Сафонов.

Изявлението си той направи в коментар на факта, че руски туристи предприемат самостоятелни пътувания до Турция, докато продажбите на екскурзии чрез туроператори са забранени.

Заради опасност от атентати Израел призова гражданите си да напуснат Турция. Външният министър на Австралия препоръча на сънародниците си да не посещават Истанбул и Анкара, припомня ТАСС.

Забраната за чартърни полети от Русия за Турция бе въведена в края на м.г. след свалянето на руския Су-24. Тогава бе въведена и забраната за продажби на екскурзии до Турция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес