Министър Нено Димов: Няма критични язовири в страната Източват 10 млн. кубика от „Искър“, събраха тон боклук от „Огоста”

Най-строгият рефер свири дербито

Затворник по време на отпуска набил и ограбил сливенец

Постоянен арест за Йордан Исаев, който рани полицайка с бомба на мач Разказал за случилото се на майка си и на приятелката си, но нито една от тях не се обадила в полицията

Столичната община ще проведе пилотен проект за скринингово флуорографско изследване на дихателната система

Сълзи от щастие и среден пръст за „Юве“

Премиерът Бойко Борисов ще участва в Съвета за сътрудничество на високо равнище между, България, Румъния, Сърбия и Гърция

Премиерът Бойко Борисов ще участва в Срещата на върха на ПСЮИЕ

Лек автомобил се блъсна във военен камион на магистрала “Тракия”, няма пострадали

Засипаха с критики проектите за разделяне на три на Закона за движение по пътищата

Настаниха в общинско жилище бедстваща самотна майка с две деца Едното от момчетата е в инвалидна количка и майката изминаваше по 4 км пеша, за да го води на училище

Министър-председателят на Армения подаде оставка

Британски финансов експерт съди Фейсбук за фалшиви реклами от негово име

Иновативни идеи със сериозен потенциал на пролетния бургаски Хакатон

Обраха турист в резерват “Мадара”

Борисов не се страхува от бежанци, преминаващи границата: После ги хващаме и връщаме

Премиерът Бойко Борисов заяви, че не е фатално, ако бежанци пробият някъде оградата, защото след това ще ги залавяме и ще ги връщаме обратно, пише БГНЕС.

Борисов коментира и дали не очаква изненади от Турция, коато от една седмица настанява мигранти от Азия в лагер край град Лозенград, близо до нашата южна граница.

„В края на краищата все някъде ги слагат. Ние къде държим нашите бежанци, къде са ни центровете – най-близко до турската граница, за да можем да ги върнем обратно, след като подпишем реадмисията. И в момента министърът на отбраната, министърът на вътрешните работи – те вече непрекъснато ходят заедно, както и в другите съседни страни полиция и армия работят заедно. Завчера бяха в Гърция, видяхте как ги посрещнаха, в Румъния, сега подготвят срещи тук в България. Началник-щабът на Румъния ще идва, ежеседмично има среща на най-високо ниво професионално и политическо между съседните държави до нас, защото това е проблем“, каза министър-председателят.

„Ние не казваме, че няма проблем с бежанците, не казваме, че е лесно, не казваме, че е лесно за справяне – нито една държава в Европа не се справи, но ние полагаме огромни усилия и то се оценява. Че някъде ще пробият границата и ще минат, не е фатално, защото после във вътрешността на страната ги спираме и хващаме и ги изпращаме обратно”, подчерта Борисов.

След затварянето на Балканския мигрантски маршрут на територията на Гърция все още има големи струпвания на мигранти, а по план част от тях ще бъдат настанени близо до границата. По тази тема днес са разговаряли българския и гръцки министър, Атина е гарантирала, че няма да има гореща точка на границата вблизост до Гоце Делчев.

„Какво можем да направим ние? Това е гръцка територия, за която те си взимат решения.“

Премиерът уточни, че с гръцката страна е уговорено там да не се прави лагер.

„Уговорихме с гърците, казаха, че няма да бъде правен там, но ако рекат да го правят, как България да реагира на гръцка територия къде да си правят лагерите“, запита министър-председателят.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.