След атаката на 50 ченгета в „Плаза“: Баща на арестант умря от мозъчен удар

ВИП клиентите плащали по 60 лв. за половин грам кокаин.

След наркоакцията на 50 ченгета в дискотека „Плаза“ в столичния Студентски град бащата на един от арестуваните издъхнал от мозъчен удар. Това съобщи вчера пред спецсъда Галя Гълъбова, адвокатка на опечаления син - управителя на заведението Игнат Ханджиев.

„Бащата на Игнат е проследил новините от акцията и като разбрал, че синът му е зад решетките, е починал от инсулт. Игнат е единственият му наследник и сега няма кой да го погребе“, допълни с прискърбие Гълъбова и помоли за човешка милост.

Спецпрокуратурата обаче настоя Ханджиев и наркодилърът Марио Маринов да бъдат пратени за постоянно зад решетките, защото пласирали кокаин в будоар на дискотеката, където се „друсали“ ВИП клиенти. Ханджиев се сбил с униформен, докато му заключвали белезници около китките.

„Маринов се представял за човека, който винаги може да бъде открит за дрога в тайното помещение на „Плаза“, каза прокурор Красимир Тренчев.

Служители и клиенти на фолк заведението разказали пред разследващите, че в това помещение влизали специални клиенти и плащали по 60 лв. за половин грам кокаин. Свидетелите обяснили, че Ханджиев ги поемал под своя опека, за да консумират дрогата на спокойствие.

В съдебната зала стана ясно, че Ханджиев е бил осъждан за грабеж, но в момента е реабилитиран.

Защитниците на обвиняемите застъпиха тезата, че ако в „Плаза“ има наркоразпорстранение, за него са виновни охранителите. Според тях в дискотеката няма „будоар“, а „нещо като ВИП тоалетна“.

Съдия Вилислава Ангелова не пожали Ханджиев и Маринов и ги прати за постоянно в ареста.

„Всички граждани и собственици на нощни заведения, които имат информация за наркодилъри и пласиране на дрога, да подадат сигнал в Столичната дирекция на вътрешните работи на ул. „Антим I“ 5“, призова вчера шефът й Младен Маринов.
„Наркоразпространението не търпи вакуум - има търсене и винаги ще се намерят лица, които да предлагат“, коментира още Маринов. Полицай №1 на София отказа да обяви дали над дрогата в „Плаза“ е имало чадър от колегите му от столичното VII РПУ. „Всички сигнали за служители на МВР, които участват в наркотрафик, се проверяват от „Вътрешна сигурност“, уточни Маринов.

По неофициална информация вчера разследващи са разпитали собственика на „Плаза“ - фолкпевеца Константин. До момента срещу него няма повдигнато обвинение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право