Корнелия Нинова: Рано или късно всеки, който краде, ще лежи в затвора

Митрополит Киприян призова: Отстоявайте вярата, оттеглете конвенцията В аулата на Софийския университет аплодираха владиката

Пуснаха квотите за калкан

Намериха тяло на жена на плаж в Бургас

Грипна епидемия и в Стара Загора, грипна ваканция от утре

Спасиха мъж, изгубил се на Витоша

Истанбулската конвенция сблъска протест и контрапротест пред НС (СНИМКИ)

Депутатите от БСП поискаха Борисов да дойде в НС за вота на недоверие

Рецидивисти по тютюна хванати пак с 440 килограма Марио и Георги се издали, рязко намалили пред патрулка

18 години затвор грозят трима българи в Турция за трафик на гюленисти

Синята зона в Пловдив поскъпва от 1 април Цената на паркирането става от 1.50 на 2 лв.

Съдят 19-годишен шофьор, убил велосипедист след употреба на дрога

Арестуваха 58-годишен мъж от Силистра, правил фалшиви документи

Намаляват броя на евродепутатите Предвижда се те да бъдат 705 вместо 751

Без заседание на кабинета утре, министрите са в Европарламента за председателството

Първата у нас виртуална данъчна агенция представят в Пловдив

Текст към снимката: Над 800 бъдещи мениджъри се очаква да покажат своите бизнес умения по време на 19-ото издание на "ТФ фест" на 14 и 15 април в Международен панаир Пловдив.

Първата у нас виртуална данъчна агенция направиха студенти от Европейското висше училище по икономика и мениджмънт в Пловдив, а нейната промоция ще бъде по време на „ТФ фест 2016“ на 14 и 15 април в Международния панаир под тепетата. Първата в България учебна данъчна администрация работи под патронажа на Териториалната дирекция на НАП-Пловдив.

Целта на съвместната инициатива е да се подобри подготовката на специалисти за публичния сектор, а онези, които ще развиват и ръководят частен бизнес, да имат по-пълни познания за данъците. Създаването на виртуалната агенция по приходите е част от програмата на Центъра за кариерно развитие към висшето училище, който на практика осъществява дуална система на обучение.

„ТФ Фест“ е най-големият форум на Мрежата на българските тренировъчни предприятия и ясно показва какви са ползите от тази система, за чието въвеждане напоследък много се говори, а тя отдавна е факт в Мрежата на българските тренировъчни предприятия“, коментира д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир-Пловдив.

„Мрежата е лидер на Балканите в прилагането на дуалния модел в икономическите специалности на средните училища“, допълва Дария Маврудиева, ръководител на Центъра на учебно-тренировъчните фирми (ЦУТФ) към МОН. От ЦУТФ допълват, че всяка година нови 5000 младежи се обучават в над 330 виртуални фирми у нас. Целта е да се подобри подготовката на бъдещите мениджъри, като се доближи до истинските условия на работа и се развива креативното мислене. За целта се прилага интегрирано обучение по бизнес администрация, икономика, компютърни умения, роден и чужд език.

„ТФ фест 2016“ е част от проекта „Мост между училището и бизнеса“ и е одобрен от Европейската комисия като международно събитие. 110 виртуални фирми на ученици и студенти от България, Сърбия и Черна гора ще демонстрират предимствата на тази специфична форма на дуалната система в 19-ото издание на форума. Четири университета пък се представят в секцията „Образование и кариера“.

Участниците в панаира на тренировъчните фирми ще се изявят като мениджъри в повече от 20 бранша, сред които финанси, храни и напитки, туризъм и хотелиерство, организиране на събития, реклама, търговия, строителство и озеленяване, фотография, спорт и други. Някои от тях залагат на необичайни бизнес инициативи, като хотел за домашни любимци, дизайн на татуировки, изграждане на модулни сглобяеми къщи. Над 800 млади предприемачи ще се състезават в 14 конкурса.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.