Първата у нас виртуална данъчна агенция представят в Пловдив

Текст към снимката: Над 800 бъдещи мениджъри се очаква да покажат своите бизнес умения по време на 19-ото издание на "ТФ фест" на 14 и 15 април в Международен панаир Пловдив.

Първата у нас виртуална данъчна агенция направиха студенти от Европейското висше училище по икономика и мениджмънт в Пловдив, а нейната промоция ще бъде по време на "ТФ фест 2016" на 14 и 15 април в Международния панаир под тепетата. Първата в България учебна данъчна администрация работи под патронажа на Териториалната дирекция на НАП-Пловдив.

Целта на съвместната инициатива е да се подобри подготовката на специалисти за публичния сектор, а онези, които ще развиват и ръководят частен бизнес, да имат по-пълни познания за данъците. Създаването на виртуалната агенция по приходите е част от програмата на Центъра за кариерно развитие към висшето училище, който на практика осъществява дуална система на обучение.

"ТФ Фест" е най-големият форум на Мрежата на българските тренировъчни предприятия и ясно показва какви са ползите от тази система, за чието въвеждане напоследък много се говори, а тя отдавна е факт в Мрежата на българските тренировъчни предприятия", коментира д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир-Пловдив.

"Мрежата е лидер на Балканите в прилагането на дуалния модел в икономическите специалности на средните училища", допълва Дария Маврудиева, ръководител на Центъра на учебно-тренировъчните фирми (ЦУТФ) към МОН. От ЦУТФ допълват, че всяка година нови 5000 младежи се обучават в над 330 виртуални фирми у нас. Целта е да се подобри подготовката на бъдещите мениджъри, като се доближи до истинските условия на работа и се развива креативното мислене. За целта се прилага интегрирано обучение по бизнес администрация, икономика, компютърни умения, роден и чужд език.

"ТФ фест 2016" е част от проекта "Мост между училището и бизнеса" и е одобрен от Европейската комисия като международно събитие. 110 виртуални фирми на ученици и студенти от България, Сърбия и Черна гора ще демонстрират предимствата на тази специфична форма на дуалната система в 19-ото издание на форума. Четири университета пък се представят в секцията "Образование и кариера".

Участниците в панаира на тренировъчните фирми ще се изявят като мениджъри в повече от 20 бранша, сред които финанси, храни и напитки, туризъм и хотелиерство, организиране на събития, реклама, търговия, строителство и озеленяване, фотография, спорт и други. Някои от тях залагат на необичайни бизнес инициативи, като хотел за домашни любимци, дизайн на татуировки, изграждане на модулни сглобяеми къщи. Над 800 млади предприемачи ще се състезават в 14 конкурса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони