С хитовете на Jethro Tull откриват Есенния салон на изкуствата в Пловдив; FISH рекламира български пчелен мед пред шотландски музиканти

С хитовете на Jethro Tull, представени от емблематичния фронтмен и уникален флейтист Йън Андерсън и още петима музиканти от прочутата арт рок група, на 3 септември на Античния театър ще бъде открит Есенният салон на изкуствата през тази година.

Има голяма вероятност това да е един от последните концерти на 68-годишния Йън Андерсън, наричан още Розовото фламинго заради умението си да свири на един крак на флейта, преди да се оттегли в пенсия в замъка си в Шотландия. Меломаните у нас ще имат възможност да чуят на живо безсмъртни песни като "Living in the Past", "Cross-Eyed Mary", "Locomotive Breath", "Aqualung", "Thick as a Brick" и куп евъргрийни на легендарната прогресив група "Джетро Тъл". Тя прекрати официално своята дейност през 2014 г., след като продаде над 60 млн. албуми.Андерсън и петима бивши музиканти от бандата обаче не издържаха дълго и се завърнаха отново на сцената.

"След "Металика" и Крис Корнел, който идва на 10 май да пее за 10 години "Радио Тангра", Йън Андерсън и компания от "Джетро Тъл", са най-прочутите музиканти, гостували някога у нас", твърди Васил Върбанов, главният организатор на концерта на 3 септември на Античния театър.

Единственото изискване на фронтмена Йън Андерсън към организаторите е повече от скромно - той поискал да му купят един буркан пчелен мед от базара на площад "Централен". За вълшебните му свойства шотландският флейтист научил от прочутия си сънародник ФИШ (FISH), който не спирал да хвали и рекламира българския мед.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони