Пипнаха рецидивист в Пловдив с цигари без бандерол за 187 515 лева

Пловдивчанинът Георги Георгиев (на 49 г.), който до момента е осъждан 5 пъти, бе заловен с цигари без бандерол на обща стойност от 187 515 лв. Районна прокуратура му повдигна обвинение по бързото производство за държане на акцизни стоки - тютюневи изделия без бандерол в големи размери, като престъплението е извършено повторно.

Две от присъдите на Георги Георгиев са за придобиване на подправени ценни книжа - акцизни бандероли за спиртни напитки и са влезли в сила през 2007 г. и 2009 г. Третата присъда е за държане на склад на акцизни стоки - цигари с филтър и бутилирани алкохолни напитки без бандерол, когато такъв се изисква по закон, и е влязла в сила през март 2012 г., като Георги Г. е бил осъден на 3 години лишаване от свобода при строг режим.

Новото престъпление, за което на рецидивиста от Пловдив, е повдигнато обвинение по чл. 234, ал. 2, т. 1 и т. 3 във връзка с ал. 1 от НК, е извършено на 8 април 2016 г. Тогава служители на Икономическа полиция-Пловдив са открили в два автомобила на Георги Георгиев - товарен "ФИАТ" и лек "Опел Астра" 25 002 кутии с цигари или 500 040 къса, всички без бандерол. Претърсванията са били извършени в складово помещение на бул. "Брезовско шосе" в Пловдив, като цигарите са от различни марки.

Освен цигарите полицията е иззела и автомобилите, в които се са се намирали, съобщиха от Районна прокуратура-Пловдив. Под нейно ръководство са извършени претърсвания и изземвания, оглед, следствен експеримент, назначена е стоково-оценъчна експертиза, разпитани свидетели и др. С постановление на наблюдаващия прокурор Георги Георгиев е задържан за 72 часа. Обвинителният акт срещу него ще е по бързото производство и ще бъде внесен в съда на 12 април (вторник).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони