Новите LED светофари в Пловдив спестили за 3 месеца над 30 000 лв. ток

Община Пловдив е спестила над 30 000 лв. от сметките за ток за първите 3 месеца на 2016 г., когато започна монтирането на новите светофарни уредби, съобщи зам.-кметът по транспорта инж. Златин Велев.

Електропотреблението намаляло наполовина и това се дължи на замяната на старите лампови секции с енергоспестяващи LED светофари. Освен че са по-икономични, те са и много по-качествени. Светлината им е по-ярка и дори при силно слънце се виждат отдалече, което е от значение за безопасността на движението, допълва зам.-кметът Велев. С LED светлини са всичките 50 светофарни уредби, които бяха монтирани по европроекта за устойчив градски транспорт.

Останалите съоръжения, които останаха извън обхвата на проекта, се обновяват със собствени средства от общинския бюджет. През тази седмица започва подмяна на светофарните уредби по бул. "Кукленско шосе" и "Цар Борис Трети Обединител". След това ще бъдат сменени пешеходния светофар на бул. "Васил Априлов" северно от моста над Марица и уредбата на кръстовището на бул. "Александър Стамболийски" с ул. "Братя Бъкстон".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони