В Америка богатите живеят с 15 години повече от бедните

Богатите хора в САЩ имат перспективата да живеят с 14,6 години по-дълго в сравнение с бедните, установи проучване, предава Нова тв.

Американски учени изследвали данъчните декларации и статистиките за смъртността, данните са на Здравното осигуряване в САЩ и са за периода от 2001 до 2014 година. От изследванията станало ясно, че мъж на 40 години, част от единия процент най-бедни в Америка, има шансове да доживее средно до 72,7 години.

А онзи един процент на най-богатите американци, могат да се радват средно на 87,3 години живот, което е 14,6 години повече. При жените средната продължимост на живота е по-висока, независимо от социалната им принадлежност. 40-годишните дами, представители на най-бедната класа могат да достигнат до 78,8 години живот, а най-богатите до 88,9.

Неравенствата в продължителността на живота според социалния статус са се задълбочили от 2001 година насам, установиха учените. Хавайските острови, щатите Мейн и Масачузетс са местата, където най-бедните мъже и жени са с най-голяма продължителност на живота, а в Аляска, Уайоминг и Айова - с най-малката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл