Шеф на Петко Сертов e сред имената в "Панамските досиета"

Излезе името на пореден българин, чието име се свъзва „Панамските досиета“. Мъжът е бил последният работодател на Петко Сертов, малко преди мистериозното му изчезване през зимата на 2014 г., предава „24 часа“.

Това е Ангел Иванов Божилов. Той е бил директор и акционер в 2 компании, които са били регистрирани на Сейшелите преди близо 14 г.

“Да, така е, но тези компании не са развили дейност и нямат банкови сметки”, каза Божилов.

Ancom Enterprises и AB International са регистрирани на Сейшелите през юли 2002 г., твърдят изтеклите данни за офшорни сметки. Адресът на тези компании, създаден в София, съвпада и с офиса на родната компания на бизнесмена - “ОЕТ-Обединени енергийни търговци”.

Директор на AB International от юли 2002 г. е бил вече покойният Антон Белчев - син на бившия финансов министър Белчо Белчев. Тъкмо той е подписвал документи, свързани с AB International, до февруари 2014 г.

След смъртта му през януари 2015 г. Божилов започва постъпки за смяната му.

Информацията за двете фирми в „Панамските досиета“ е оскъдна. Малкото, което става ясно, е, че през септември 2008 г. Агенцията за международен бизнес на Сейшелите ги е замразила, тъй като не са си платили лиценза за 2007 г. За възстановяването му всяка от тях трябвало да брои по 1680 долара. Това и станало през ноември 2008 г.

“Възстанових компаниите за всеки случай, защото могат да потрябват, но те никога не са развивали дейност”, казва Божилов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини