Водата в село Казанка все още е негодна за пиене

40 ухапани от кърлежи във Варна

Турския правосъден министър: Гърция се е превърнала в сборище за престъпници

Ученици и общинари залесяват Монтана

Христо Радевски от Казанлък за програмата на д-р Емилова: Само за година стопих 49 кг Мъжът се е излекувал от подагра

Ангелкова пред WTTC: В последните две години туризмът в България отчита ръст от над 25%

Шефът на правната комисия Данаил Кирилов: Няма прекомерност в процесуалните действия при задържането на Десислава Иванчева

За Гергьовден пускат движението в дясното платно на източната дъга на Софийския околовръстен път от Казичене до АМ “Тракия” Министър Нанков направи оглед и на рехабилитацията на второкласния път София - Петрохан – Лом

Проф. Валери Стефанов: Най-големият враг на масонството са тоталитарните общества В Стара Загора се проведе публична дискусия за свободното зидарство

В Саудитска Арабия затвориха женски фитнес заради “неприличен” видеоклип

Мрежа за трафик на нелегални мигранти е разкрита във Франция

Почина известната руска актриса Нина Дорошина

Апелативна прокуратура – Велико Търново втора по натовареност за 2017 година

Кметът на Търново удостоен с наградата на Министерство на културата „Златен век“ Министър Боил Банов: Велико Търново е град на мислещите и творящите

Арестуваха трима тийнейджъри, ограбили и пребили младеж в Пазарджик

Боян Расате: Как очаквате управляващите ни прасета да се справят с бежанците?

Видео с кадри от граждански арест на нелегално преминали българската граница разбуни духовете в социалните мрежи и повдигна въпроса редно ли е подобни доброволни патрули да задържат хора, предаде Нова тв.

„Трябва да проследим защо се появява проблемът с гражданските арести. На първо място това е фундаменталното схващане на демокрацията, че всички хора са равни и имат равни права. Последиците от това погрешно схващане дава своето отражение, а именно, че всеки глупак има право на мнение. Второто по-лошо мнение е, че мнението на всеки глупак е равнопоставено с това на хора, които са специалисти по национална сигурност”, заяви Боян Расате от Българския национален съюз.

„Ако приемем, че България е една болница, която би трябвало да се управлява от квалифициран персонал, то България в един даден момент вече се е превърнала във ферма, в която управлението се е иззело от прасетата, санитарите и чистачите. Най-алчните прасета са все по-нагоре в пирамидата на управление. Как искате от прасета, които управляват тази болница, превърнали я във ферма, да дават адекватни решения на проблеми, свързани с националната сигурност”, попита Расате.

„Незаконното преминаване на граница от мигранти всъщност не е престъпление и не се преследва наказателно. Практиката по отношение на бежанците, която датира още от Първата световна война, е една – лично волеизявление на човека, тоест аз съм бежанец. Оттук нататък следва проверка дали всъщност тези са бежанци или не”, коментира от своя страна адвокатът Николай Хаджигенов.

Той допълни, че според европейската статистика много малък процент от тези хора се оказва, че не са бежанци и се екстрадират. По отношение на кадрите във видеоклипа адвокатът е на мнение, че става въпрос за арест с незаконно оръжие и със заплаха и принуда, тъй като никой доброволно не ляга на земята.

„Разказите как сам човек залавя с голи ръце 15-20 души са само хуморески. Задържането и слагането на тези свински опашки е престъпление, защото е незаконосъобразно”, допълни Хаджигенов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.