Валери Симеонов: Доброволните отряди за лов на мигранти са мутренски бригади

Доброволните отряди за лов на мигранти всъщност са мутренски бригади, коментира Валери Симеонов, председател на НФСБ и на парламентарната група на Патриотичния фронт, цитиран от "Фокус".

По думите му, мотивите на тези хора са свързани с печалба – от една страна, чрез отнемаме на вещи от мигрантите, от друга – чрез организиране на трафик на хора от по-големи престъпни групи.

„Работата на тези квартални бандити, защото те са точно такива, е да вдигнат шум – първо, като оберат някоя група, а след това, като се обадят на „Гранична полиция“. Забележете, че там винаги има телевизии. Така се постига официализирането на тази група. Така че тези групи легитимират наличието на бежанци на наша територия и тяхната регистрация, след което получат съответния дял от по-големите „акули“. Тук не става дума за никакъв патриотизъм!“, допълни Сименов.

Той призова МВР да да върши своята работа и да задържа хората от тези отряди. „Тези самозванци трябва да бъдат задържани от институциите! Полицията трябва да си върши работата със здрава ръка, а министър-прдседателят да не се изказва неподготвен, защото така само пречи на МВР да си върши работата“, каза още Симеонов.

Той коментира, че е необходимо достъпът до българска територия да се прекрати изцяло. Освен това оградата по границата трябва да бъде довършена възможно най-бързо, подчерта Симеонов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини