Вили Вуцов фаворит за „Локомотив“ (София)

На 20 март 2018 да почерпят

Предложиха брак на Златка Райкова

Безпилотен автомобил на „Юбер” блъсна пешеходец в Аризона и го уби

Пада възрастта на учениците, посягащи към наркотици 80% от зависимите посягат към синтетика

Гледаме телевизия на таблета и при пътуване в ЕС Ходим на почивка с онлайн абонамента си

Безработен приюти 8 щъркела

Селена Гомез с първи снимки след трансплантацията й на бъбрек

Война на дупките обяви Бойко Борисов (обзор) Министър-председателят обеща да изкара 200 000 чиновници по пътищата

Може да ви преместят на друго работно място, ако имате ТЕЛК

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 март 2018

Назначават 1300 войници до края на 2018 година Заделени са 30 млн. лв. за заплати

Автобус премаза крака на жена, тя загина

Стрелба и бой с брадви в Рупци 17-годишен нападател пронизан от стоп патрон в крака

Сирийското външно министерство разкритикува турското превземане на Африн

Деси Крайчева: Да, Роналдо ме покани в стаята си

*

Красавицата, която стана шеста на конкурса “Мисис Свят 2016”, искала просто да запознае футболиста със съпруга си

Десислава Крайчева, която неотдавна стана шеста в конкурса за най-красива омъжена жена – “Мисис Свят 2016”, е родена в София, на 34 години. Завършила е международно право в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Живее в Калифорния, в къща на голф игрище в затворен комплекс. Омъжена е за лекар от 13 години. В Лас Вегас се занимава с покупко-продажба на недвижими имоти. Има и международен бизнес.

В най-скоро време ще я видим на родна земя, защото заедно с Наталия Гуркова, Ани Палашева и Мария Бонева ще оценяват като жури кой е най-красивият българин в конкурса “Мистър България 2016” на 30 май. Кастингът е на 23 април.

– Деси, медиите у нас писаха, че световноизвестният португалски футболист Кристиано Роналдо ви е свалял и се е опитвал да ви вкара в леглото си. Имате и приятелска снимка, на която той е по съвсем къси спортни гащета, което породи разни слухове…

– За да не станат недоразумения, това се случи в Лас Вегас, в хотел “Енкор”. И не аз онемях, като го видях, както писаха, а точно обратното. Дори не можах да го разпозная. Той ме заговори и след това влязоха други хора в асансьора, които започнаха буквално да припадат и да го снимат. Поиска ми телефона веднага и го поканих с моята компания в клуб XS в същия хотел. Предполагам, че не дойде, защото го преследваха с камери навсякъде. Покани ме няколко пъти в стаята си, но аз просто исках да го запозная със съпруга ми. Направи ми впечатление на изключително дисциплиниран атлет, тъй като бягаше по стълбите нагоре до 60-ия етаж и след това слизаше надолу с асансьора, за да повтори упражнението. Точно така и се запознахме.

– Защо решихте да участвате в конкурса “Мисис Свят”, след като имате съвсем сериозен бизнес?

– Конкурсът “Мисис Свят” e световна платформа, на която се изявяват не само красиви, но и дами, които имат успешна кариера и активно се занимават с благотворителност. Конкуренцията беше жестока, защото всяка искаше да представи своята страна по най-добрия начин. Аз лично реших да участвам, защото прецених, че мога да представя себе си, страната си и каузата, за която се боря, по най-добрия начин. Журито прецени същото, за моя най-голяма радост.

– Кога и как заминахте в САЩ?

– Отидох през 2002 г. – две години на културен обмен и стаж, осигурен от Софийския университет. Следващите няколко години прекарвах повече от половината време в годината в България, тъй като работех върху магистърската си степен по право. Заминах най-вече заради образованието, което получих там. Бизнесът с недвижими имоти се развиваше с огромна скорост и се включих в правилното време. Започнах активно да се занимавам с инвестиции в недвижими имоти, взех добри финансови решения и нещата потръгнаха.

– Защо не избрахте да започнете кариерата си в България?

– По времето, когато завърших, не виждах големи перспективи за развитието си в България. Но в никакъв случай не изкличвам възможността да се занимавам с юридическа дейност там. Все пак инвестирах много време и усилия в образованието си.

– Магистърската диплома по право помага ли ви по някакъв начин в бизнеса с недвижими имоти?

– Естествено, това, което ми даде образованието ми, е неоценимо. Завърших Софииския университет с отличен успех и той беше за мене невероятна школа. Много от нещата, които научих, ми помагат в работата и до днес.

– Как навлязохте в бизнеса – с покупко-продажбата на недвижими имоти в Лас Вегас ли?

– Първите ми инвестиции бяха в Калифорния, след това се пренасочих към Флорида и Лас Вегас. Беше трудно, тъй като конкуренцията беше много голяма, но с труд и постоянство и малко късмет всичко се постига.

* Интервю на Веселина ФИЛИПОВА

Арх. Лило Попов:

Управниците ни рушат като талибани

Съзнателно се култивира негативно отношение към интелектуалните дейности и особено към архитектурата – така се открива поле за действие на недоучените примитиви, подозира носителят на наградата “Архитектон” за 2015 г.

– Поздравления за наградата на САБ в Националния архитектурен конкурс “Архитектон”! С какво вашият проект е по-различен?

– Наградата “Архитектон” бе учредена от Съюза на архитектите в България миналата година и се присъжда за значителни постижения в областта на архитектурата и принос в развитието й. Много е приятно, разбира се, когато твоят труд намира признание – и то професионално признание! Иска ми се това отличие да се утвърди като най-авторитетната архитектурна награда у нас именно защото тя се присъжда от жури, съставено изцяло от изтъкнати колеги-архитекти.

В Хотел и спа “Ува Нестум” край град Гоце Делчев съм следвал творческите си принципи, на които са ме учили и до които съм стигнал в хода на собствената си практика. Те не са особено сложни. Сградата трябва да произлиза от контекста и да го изявява, да използва максимално неговия потенциал; мястото трябва да стане по-красиво след нейната поява. Архитектурата трябва да създава въздействащи пространства – вътрешни и външни. При това нека няма граница между тях, между вътре и вън – нека природата нахлуе в интериора на сградата и физически, и оптически през внушителното остъкляване – вода, зеленина, облаци, светлина. Важни са т.нар. “междинни” пространства – между вътре и вън. Важно е да се отделя внимание на всички проблеми, дори и да изглеждат незначителни: “Бог вижда”, казваше в такива случаи големият български архитект Богдан Томалевски. И някъде в съзнанието винаги стои онази наша възрожденска архитектура, която кара да трепва всяко българско сърце – за вдъхновение, дори и когато направеното не я наподобява външно.

– След като презастроихме Черноморието и планините си, научихме ли се да ценим друг вид архитектура – по-отговорна и близка до природата?

– Най-напред, не приемам всички да бъдем подведени под местоимението “ние”. Има хора, които винаги са били против варварското, хищническо отношение към природата. Съюзът на архитектите в България неведнъж е реагирал остро срещу такова отношение; навремето организирахме и конференция, посветена на Черноморското крайбрежие. Ясно е, че в основата на това разрушително отношение към природата стои алчността, безогледният стремеж към печалба. Този ламтеж не се спира пред нищо, готов да съсипе и природа, и архитектурно наследство… Общественото мнение изглежда все по-ясно осъзнава това, но е необходимо и строгото прилагане на закона.

– Голямата опасност днес за българската архитектура? Липсата на идеи, подражателството, застоят?

– Голямата опасност пред българската архитектура днес не е нито липсата на идеи, нито подражателството. Голямата опасност, според мен, е принизената, маргинална роля на архитектурата и архитектите в обществото, като част от цялостното му опростачване, цялостната му културна деградация. Съзнателно се култивира негативно, пренебрежително отношение към интелектуалните дейности, и особено към архитектурата. Така се открива поле за действие на недоучените примитиви. Чудно, но и сред самите архитекти се чуват гласове, че по-важно е да се знаят наредбите, отколкото да се строи красиво. Всъщност не е и чак толкова чудно…

– На какво бихте казали “не” в българската архитектура и какво бихте поощрили?

– “Не” – на високомерното сритване на архитектурата в ъгъла, на разгула на посредствеността, на архитектурата в служба на безогледната печалба, срещу обществения интерес. “Да” – на социално ориентираната архитектура, на тази, която щади природата и ресурсите, която служи на високи естетически и етически идеали.

* Гъмов поискал ръката на Преслава?

* Миро Пашов е трафикант на деца в най-скъпия индийски филм

* Бай Тошо имал членска карта на “Локомотив” /София/

* Поп люби чужда булка, общинар лъже със

земя

ТЕЗИ И ДРУГИ ЧЕТИВА – В “ЖЪЛТ ТРУД” ОТ 13 АПРИЛ!

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.