Дянков очаква и политици да лъснат в "Панамските досиета"

Бившият министър на финансите Симеон Дянков изнесе данни, според които 70% от българските граждани не са доволни от прехода, а едва 30% го одобряват. Той твърди, че причините за това са във високите нива на корупция и недоброто зравеопазване, предаде Bulgaria OnAir.

"Корупцията и лошото здравеопазване разочароваха хората", обяви Дянков. Според него тази статистика не е икономическа, но важна оценка какво е мнението на хората.

"Офшорките са признак на корупция, което води до неудовлетвореност. Има го чувството, че политици се облагодетелсват за сметка на обикновените хора. Дано в следващите седмици да видим нашите политици, които имат сметки в офшорки. Ще излязат имена - ако не от България, то от друга държава. Има ги в доста медии от различни страни, най-вече в Германия", поясни Дянков.

Бившият министър на финансите смята, че ако се свържат имената на български политици по високи етажи на властта с подобен скандал, трябва да има последствия.

"Ако излязат имена на политици и то с подробности за фирми и сметки, трябва да се поиска наказателна отговорност. За бизнесмените това е по-трудно, защото през 90-те години офшорките са използвани за легитимни цели. Това ги оправдава до известна степен", казва той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини