В Търговище вдигат "Вълшебната завеса" през май

17 театрални трупи ще се включат в Международния фестивал за спектакли за деца "Вълшебната завеса", който ще се проведе от 9 до 13 май в Търговище.

Трите сцени на двата театъра в града ще посрещнат Хензел и Гретел, Рапунцел и Малката Баба Яга, Ян Бибиян и Кокошка с брошка, чудни самодиви и сънни принцеси, както и още безброй добре познати и съвсем нови приказни герои.

Това издават в аванс организаторите от Драматичния театър в Търговище. Те очакват гости от Италия, Гърция, Румъния и Турция. От българска страна ще се включат състави от София, Варна, Бургас, Пазарджик, Ямбол, Сливен и други.

Възрастовият диапазон на зрителите, към които са адресирани представленията, е от малчуганите до 3 год. до тийнейджърите. На единия полюс е спектакълът "Жълто" за най-малките, а на другия "Докосни ме", който е насочен към отрасналите младежи.

Към празничния маратон спектакли принос ще дадат и младите таланти в конкурса за рисунка и кастинга за актьорски дарования "Звездите на Вълшебната завеса". Конкурсът за бъдещи звезди е за деца от 5 до 10 год. Регистрацията на участниците се извършва до 22 април от представители на учебните заведения или родители в Драматичния театър в Търговище. Съорганизатор на проявата е Община Търговище.

"Вълшебната завеса" се вдига за 17 път, събирайки най-добрите спектакли, предназначени за деца от всички възрасти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони