82% от богатството в света отива при 1% от населението

Майка с бебе в ръце пропадна в улична шахта в столичен квартал

Агресия в дом за деца с увреждания в Габрово

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 23 януари 2018

Правят сергиите в Слънчев бряг еднакви

15-километрова опашка на ГКПП „Капитан Андреево“

Броят яхтите на българи в Гърция Удрят схемите за укриване на налози при транзит

Списък с 55 защитени специалности въвежда МОН

Религии против Истанбулската конвенция Светият синод обяви, че договорът поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация

Белгия намали равнището на терористична заплаха в страната

Федерика Могерини заяви, че е извънредно притеснена от турската офанзива в Сирия

Огнеборци потушиха пожар в цех за металообработка в Килифарево

Бомбаджия на банкомати скочи в ледените води на Струма (обзор) Джонката и Свещичката арестувани след 75 дни търсене под дърво и камък

Разкриха пет високотехнологични наркооранжерии в Добричко

Грипна епидемия и в Благоевград Висока заболеваемост в още 6 области

Дискутират опазването на културно-историческото наследство в Търново

Експерти от Министерството на културата, Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН), Главна дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство“, представители на музеите и общинските администрации ще дискутират във Велико Търново опазването на културното наследство. Кръглата маса ще е на 15 април и е в рамките на международната туристическа борса. Дискусията се организира от кметството в старата столица и Нов български университет със съдействието на Министерството на културата.

За участие в кръглата маса са поканени Българския национален комитет на ИКОМ, Българския национален комитет на ИКОМОС, Асоциацията на българските археолози, Сдружението „Български музеи“, както директори на музеи от цялата страна.

Опитът на италианския град Матера във възстановяване на старинни сгради и обновяване на градските пространства ще представят арх.Матия Антонио Ачито и д-р Алберто Джордано. Арх. Ачито е работил активно по възстановяването на Саси, древното сърце на Матера, обект на световното наследство, а в момента разработва проекта за обновяване на централните градски площади, в които хармонично съжителстват функциите на съвременния град и пластовете на античния. Неговият колега д-р Алберто Джордано е експерт с дългогодишен опит в проекти, свързани с трансформация на градската среда. От 2012 до 2014 е съветник по въпросите на културата и туризма на град Матера, който е избран за Европейска столица на културата 2019, в партньорство с Пловдив.

Възможностите за развитие на туризма и опазване на културното наследство със средства от оперативните програми в периода 2014-2020 ще представят експерти от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на земеделието и храните и Министерството на икономиката. Във форума ще се включат експексперти от ГД „Централно координационно звено“ при Министерския съвет. Те ще представят правната рамка за управление на проекти през настоящия програмен период, съгласно Закона за управление на средствата от Европейския съюз и инвестиционните фондове.

Конференцията се организира с подкрепата на вицепремиера и министър по европейските фондове Томислав Дончев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.