Си Дзинпин: Само социализмът може да спаси Китай

Вили Вуцов фаворит за „Локомотив“ (София)

На 20 март 2018 да почерпят

Предложиха брак на Златка Райкова

Безпилотен автомобил на „Юбер” блъсна пешеходец в Аризона и го уби

Пада възрастта на учениците, посягащи към наркотици 80% от зависимите посягат към синтетика

Гледаме телевизия на таблета и при пътуване в ЕС Ходим на почивка с онлайн абонамента си

Безработен приюти 8 щъркела

Селена Гомез с първи снимки след трансплантацията й на бъбрек

Война на дупките обяви Бойко Борисов (обзор) Министър-председателят обеща да изкара 200 000 чиновници по пътищата

Може да ви преместят на друго работно място, ако имате ТЕЛК

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 март 2018

Назначават 1300 войници до края на 2018 година Заделени са 30 млн. лв. за заплати

Автобус премаза крака на жена, тя загина

Стрелба и бой с брадви в Рупци 17-годишен нападател пронизан от стоп патрон в крака

Дискутират опазването на културно-историческото наследство в Търново

Експерти от Министерството на културата, Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН), Главна дирекция “Инспекторат за опазване на културното наследство”, представители на музеите и общинските администрации ще дискутират във Велико Търново опазването на културното наследство. Кръглата маса ще е на 15 април и е в рамките на международната туристическа борса. Дискусията се организира от кметството в старата столица и Нов български университет със съдействието на Министерството на културата.

За участие в кръглата маса са поканени Българския национален комитет на ИКОМ, Българския национален комитет на ИКОМОС, Асоциацията на българските археолози, Сдружението “Български музеи”, както директори на музеи от цялата страна.

Опитът на италианския град Матера във възстановяване на старинни сгради и обновяване на градските пространства ще представят арх.Матия Антонио Ачито и д-р Алберто Джордано. Арх. Ачито е работил активно по възстановяването на Саси, древното сърце на Матера, обект на световното наследство, а в момента разработва проекта за обновяване на централните градски площади, в които хармонично съжителстват функциите на съвременния град и пластовете на античния. Неговият колега д-р Алберто Джордано е експерт с дългогодишен опит в проекти, свързани с трансформация на градската среда. От 2012 до 2014 е съветник по въпросите на културата и туризма на град Матера, който е избран за Европейска столица на културата 2019, в партньорство с Пловдив.

Възможностите за развитие на туризма и опазване на културното наследство със средства от оперативните програми в периода 2014-2020 ще представят експерти от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на земеделието и храните и Министерството на икономиката. Във форума ще се включат експексперти от ГД “Централно координационно звено” при Министерския съвет. Те ще представят правната рамка за управление на проекти през настоящия програмен период, съгласно Закона за управление на средствата от Европейския съюз и инвестиционните фондове.

Конференцията се организира с подкрепата на вицепремиера и министър по европейските фондове Томислав Дончев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.