Пилот обърна самолет, за да може двойка да се сбогува с внука си

Пилот обърна самолет, за да може двойка да слезе и да вземе последно "сбогом" с внука си. Невероятната история се разиграла на летището в Манчестър в края на март, пише "Индипендънт", цитиран от Нова тв.

Беки Стивънсън, туристически агент от Брадфорд, разказа как двамата клиенти били готови да заминат за Австралия през Абу Даби, когато получили лошата новина, че внукът им е с тежко заболяване.

"Получиха съобщение, че той е в интензивно отделение и трябва да отидат там. Показаха съобщението на екипажа, който говори с пилота и така той реши да обърне самолета и го закара обратно до гейта за качване”, разказа Стивънсън.

Тя каза още, че двамата точно изключвали мобилните си телефони, когато видели, че имат пропуснато повикване от зет си. Екипажът бързо организирал взимането на багажа на двамата. Внукът им е починал на следващия ден, 31 март.

Туристическият агент съобщи, че двойката, пожелала анонимност, била много благодарна за възможността да се сбогува с внука си.

"Те са толкова щастливи. Никога не са очаквали екипажът да направи това за тях”, казва Беки Стивънсън.

Туристическият агент написа пост във Facebook страницата на авиокомпанията, в който благодари на пилота, а постъпката му бе определена като „наистина невероятна”. От авиокомпанията съобщиха, че двойката може да използва повторно билетите си за бъдещо пътуване до Австралия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят