Кметът на Велико Търново и председател на НСРОБ Даниел Панов: Сдружението на общините е доволно от националната здравна карта

Снимка: Авторът

Сдружението на общините е доволно от националната здравна карта. Това заяви във вторник кметът на Велико Търново и председател на НСРОБ Даниел Панов.

Той обясни, че с колегите си са в непрекъснат контакт със здравния министър д-р Петър Москов, с когото коментират актуалните проблеми.

"Предстои да се уточни ситуацията с три болници в труднодостъпни райони- в Трявна, Берковица и Димитровград. Смятаме, че ще имаме консенсус с Министерството на здравеопазването", изтъкна Панов.

Той подчерта необходимостта от инвестиции в тази сфера. "По този начин във всяко болнично заведение услугите ще стават все по- качествени, а условията още по- добри", коментира градоначалникът и председател на НСРОБ.

Даниел Панов оцени като ползотворна съвместната работа на местната власт и здравното ведомство и даде за пример направеният ремонт на родилното отделение и неонатологията в търновската болница, където обновяване не бе извършвано от 36 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве