Радан Кънев: "Доброволците" и височайшата симпатия към тях вредят, а не помагат

Лидерът на ДСБ Радан Кънев също коментира гражданските арести на мигранти в личния си профил във фейсбук, квалифицирайки цялата акцията на доброволците като „свински опашчици“.

„На първо място, освен незаконни, подобни "доброволни отряди на трудещите се (ДОТ)" са безобразно неефективни. Те нямат никаква подготовка да пазят държавна граница. На второ място, те далеч не са имунизирани към подкуп. Хора с криминални досиета, извън всякакъв контрол, са потенциално крайно опасна каналджийска мрежа (нали помним какво роди ембаргото по сръбската граница?)", пише Кънев.

Той коментира и предполагаемите злоупотреби от страна на граничните власти.

„Трето и най-важно: подкрепата за шепа безполезни незаконни "граничари" компрометира усилията на правителството да организира ресурса на въоръжените ни сили и на целия ЕС за охрана на външната европейска граница. Европейски граници се охраняват от въоръжени, униформени държавни служители. И охраната на границата ни е страшно важна и за нас, и за цяла Европа. Именно беззаконието в България поражда риска европейската граница да се премести по Дунава. "Доброволците" и височайшата симпатия към тях вредят, а не помагат“, допълва той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини