Кърпежите на улици в Шумен с 2 г. гаранция

Ремонтите на улици в Шумен стартират в началото на месец май. Те ще бъдат за 200 000 лв., а преасфалтираните участъци трябва да издържат 2 г. За първи път кметството поставя такъв дълъг срок. Обществената поръчка за дейността беше спечелена от пътностроителната фирма "Барс"АД.

Градът и кварталите са разделени на 13 зони. Ще бъдат ликвидирани ямите по 52 улици в Шумен, а малко отсечки ще се преасфалтират цялостно. В кварталите "Дивдядово", "Макак" и "Мътница" ремонт ще има по 12 улици.

Виж списъка

Някои улици са "класирани" в списъка за ремонт по изричното настояване на граждани - като "Владимир Вичев" по жалба на 330 живущи. Комисия от общината също обходи града, за да набележи най-критичните участъци. Ако трябва да бъдат ремонтирани всички улици са нужни поне 1,2 млн.лв., каза зам.кметът по строителство инж.Боян Тодоров.

Общината си запазва правото да допълва списъка с улиците за летни ремонти. След актуализация на бюджета, ще бъдат заделени средства и за ремонт на улиците в селата на общината. След приключването на ремонтите започва и полагане на нова хоризонтална маркировка, настоящата вече е изтрита.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони