Каракачанов: Полицията не успява да опази границата, подкрепям доброволческите отряди

"ГД „Гранична полиция” не успява да се справи с това българската граница да е неприкосновена, подкрепям доброволните отряди." Това каза народният представител от Патриотичния фронт и председател на ВМРО Красимир Каракачанов в интервю за "Фокус".

Той определи като „похвално" саморганизирането на гражданите за защитата на България от нелегални мигранти.

„Факт е, че и армията не се използва все още пълноценно при защита на границата, а още военнослужещите от българската армия имат помощни функции. Те се занимават с кухните, техниката и други. Все още българската граница е много уязвима”, е на мнение Каракачанов.

Той припомни, че в страната ни не за пътви път се организират доброволни отряди.

„Първият доброволен отряд, който беше направен в Странджа планина по границата, беше организиран от ВМРО. Подкрепям тази инициатива на българските граждани и когато те проявяват инициативност да защитават страната си, трябва да бъдат поощрявани, а не да бъдат хулени”, заяви той.

Каракачанов подчерта, че никой не знае кои са хората, които доброволческите отряди са задържали. Задържаните, по негово мнение, биха могли дори да са терористи.

„Представете си, че те бяха терористи, които идват да направят дадено престъпление. Факта, че са задържани от доброволните отряди е добре, защото те вече са преминали на българска територия и не са задържани от гранична полиция. Другият вариант беше тези хора да си продължат пътя безпрепятствено в България и някъде да извършат престъпление”, коментира Каракачанов и допълни: „Защо да не си помислим, че по този начин могат да влязат хора, които могат да се опитат да извършат терористичен акт. Това, че български граждани подпомагат граничните полицаи само заслужава подкрепата на обществото”, категоричен бе Красимир Каракачанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини