Оставиха в ареста пияния, който блъсна патрулка в Разград

Пияният и неправоспособен шофьор, който блъсна полицейска кола в Разград, е задържан под стража. Мярката на Румен Д.( 22г.), който е привлечен като обвиняем за 5 престъпления, е наложена от Районния съд в Разград във вторник. Това съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна.

Както "Труд" съобщи, на 9 април след полунощ, младият мъж вдигна на крак полицията, след като не се подчини на катаджиите и избяга. Последвало преследване. Когато бил засечен отново, мъжът за малко не блъснал един от униформените. Нарушителят засилил колата си срещу полицейския служител, който произвел два предупредителни изстрела. С мръсна газ Румен блъснал патрулната кола и отново избягал.

Когато на сутринта най-сетне го приклещили в задънена улица, в колата му били открити 0,6 грама метамфетамин. Водачът шофирал с 1,48 промила алкохол. Книжката му пък била отнета за една година. За всички тези нарушения, придружени с възпрепятстване работата на служителите на МВР и съпротива, на мъжа са повдигнати обвинения за 5 различни престъпления.

Срещу него се води и производство от февруари, когато с колата си се блъснал във витринно стъкло на бензиностанция в Разград и причинил материални щети.
Мярката за задържане под стража на мъжа подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Разград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право