Лазурният бряг ужили Гришо

Лазурният бряг вече не е любимо място на Григор Димитров. Като че ли по навик най-добрият български тенисист загуби още във втория кръг в големия турнир в Монте Карло. За пети път от шест срещи срещу французина Жил Симон нашият е в ролята на пораженец.

Симон срази Гришо в два сета - 6:4, 6:3. Равностойният първи сет завърши с пробив за французина и успешен сервиз гейм. Във втория Димитров успя да пробие Симон, но не и да надгради върху постижението си. За двата си мача в Монте Карло българинът ще се задоволи с 24 640 евро от наградния фонд и 45 точки за световната ранглиста. Лошото е, че преди година Гришо достигна до четвъртфинал в турнира, а по пътя си отстрани шампиона от "Ролан Гарос" Стан Вавринка. Сега не успя да защити успеха си от преди 12 месеца.

Край Лазурния бряг на корта се завръща най-успелият съвременен тенисист - Роджър Федерер. Повече от седмица швейцарецът лекуваше вирус. "Никога не съм лежал болен толкова дълго - призна Роджър. - Но сега тренирам много здраво. Никога не съм се подготвял толкова добре за турнир. Моята любов завинаги ще остане тенисът. Той е моят свят."

Федерер не е играл десет седмици първо заради контузия в менискуса, а после заради вируса. Бившият №1 не е решил дали ще участва на следващите два големи турнира от категория Мастърс 1000 - в Барселона и Рим, които са подготовка за "Ролан Гарос". Сегашната пауза на 34-годишния Федерер е най-дългата в цялата му кариера.

Осмият в света Давид Ферер бе принуден да се оттегли от състезанието. Чрез туитър испанецът каза, че заради контузия няма да се яви на мача срещу Александър Зверев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт