Спортният ни елит почете шефа на световната борба

Спортният елит на България почете шефа на световната борба Ненад Лалович. В препълнената аула „Максима” сърбинът получи най-високото отличие на Националната спортна академия - доктор хонорис кауза, от ректора проф. Пенчо Гешев. Званието е за изключителни заслуги за запазването на борбата в олимпийското семейство, за популяризирането и модернизирането на най-древния спорт.

В залата бяха десетки наши олимпийски, световни и европейски шампион - Боян Радев, Петър Киров, Валентин Райчев, Георги Мърков, Александър Томов, Живко Вангелов... От трибуната Лалович бе поздравен и от шефа на родната федерация Валентин Йорданов - борец №1 в свободния стил в света за XX век.

Лалович е президентът, развил най-бързо кариера в спорта. За 3 години, откакто оглави световната централа, стана член на МОК, бе избран за представител на комитета в Световната антидопингова агенция, излезе и на корицата на „Тайм” за най-просперираща личност.

Преди официалната част Лалович имаше 30-минутна среща с члена на управата на БФборба Гриша Ганчев, с шефа на европейската борба Цено Ценов и с ректора Гешев. Бизнесменът поднесе на госта внушителен подарък, който бе добре опакован и остана скрит от медиите. Много журналисти опитаха да атакуват Ганчев с въпроси за ЦСКА, но той отклони темата с думите: „Днес сме се събрали за един голям ден на борбата!”

Лалович бе удостоен и с най-високата награда на БОК - медал „Спортът за един мирен свят”, връчен му на общото събрание на БОК. Преди форума сърбинът разговаря близо час с Красен Кралев преди отпътуването на спортния министър за олимпийската квалификация по бокс в Турция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт