Арест за Перото, вързал мигранти със „свински опашки“ (обзор)

Стопкадър от видеоклипа, на който се виждат двама афганистанци, вързани със „свински опашки“ около китките.

Петър Низамов-Перата от „Цивилни отряди за защита на жените и вярата“, който със свои съратници върза с т.нар. свински опашки група мигранти, е зад решетките за 24 ч. Това съобщи вчера главният прокурор Сотир Цацаров.

Перата доби популярност, след като публикува скандален видеоклип в интернет, който показва как той и хората му повалят на земята трима афганистанци в Странджа планина и ги задържат. „Обратно! Гоу бак, бак Търки! Обратно!“, крещеше един от доброволците към чужденците.

„Граждански арести няма и не може да има. Абсолютно недопустимо е отряди, отделни лица, формирования, организации, както и да се наричат те, било отряди за защита, организации за съдействие и т.н., да се опитват да изземват функции на държавни органи и да си присвояват тези функции“, обяви Цацаров. Той подчерта, че всички подобни опити за своеволия ще се преследват с цялата тежест на закона от прокуратурата.

Вчера от районната прокуратура в Малко Търново обявиха, че водят разследване за противозаконно лишаване от свобода на чужденци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право