Откриха овъглен таксиджията, убил жена си (обзор)

Таксиджията Петър Стефанов бе издирван от 5 април, когато уби жена си и катастрофира в няколко автомобила.

Таксиметровият шофьор Петър Стефанов, който уби майката на 13-годишното им дете, бе открит мъртъв. Тялото му било обгоряло - вероятно 48-годишният мъж се е самозапалил и е издъхнал от раните си.

Трупът бил открит малко след 10 ч вчера в необитаема сграда в столичния кв. „Факултета“. Петър Стефанов бе издирван от 5 април. Както „Труд” писа, екшънът тогава започнал, след като 48-годишният шофьор се прибрал в дома си в бл. 238 в кв. “Надежда”. Вкъщи била само Елена Грекова - жената, с която живеели без брак от 13 г. и имали 10-годишна дъщеря. За пролетната ваканция момиченцето било заминало в село в Годечко. Между Петър е жената избухнал скандал. Той грабнал нож и я заклал.

Малко по-късно бабата на Елена, която живеела в съседен апартамент, открила мъртвата си внучка в локва кръв и съобщила в полицията. Половин час след това Петър се забил с таксито си в няколко автомобила в кв. „Люлин“ в опит да се самоубие. В купето пък имал газова бутилка, сложена с цел да се взриви при сблъсъците. Таксиджията бил откаран в „Пирогов“, но успял да избяга оттам.

Оттогава той бе издирван от полицията. До вчера, когато тялото му било намерено обгоряло. Предполага се, че Петър Стефанов е посегнал на живота си веднага след бягството от болница. Според комшии семейната трагедия била предизвикана от искане на Елена да се раздели с Петър заради друг мъж или че шофьорът си е внушавал, че жената му изневерява.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право