Утре ще бъде слънчево, с максимални температури до 26°

Утре ще бъде слънчево. Дневните температури ще се повишат с още 3-4 градуса и максималните ще достигнат 21° - 26°, в София 23°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Тази нощ ще бъде ясно и почти тихо с минимални температури между 6° и 11°.

Утре след обяд над Западна България ще се появи разкъсана облачност.

Над Черноморието ще бъде слънчево с максимални температури между 15° и 22°,
Ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Очаква се над планините да е слънчево, като след обяд ще има разкъсана висока облачност над масивите от Западна България. Ще духа умерен западен вятър. По най-високите върхове в страната вятърът ще е силен и ще идва от северозапад. Максималната температура на 1200 метра около 17°, на 2000 метра – около 10°.

В четвъртък над по-голямата част от България сутринта ще е слънчево, но преди обяд ще се заоблачи над западните райони. По-късно се очаква да е облачно. На места до вечерта и през нощта срещу петък ще превали и прегърми и ще духа вятър от запад-северозапад.

В петък вятърът ще е умерен, но ще се засили в Северна и Източна България. Температурите ще се понижат и ще има променлива облачност, но няма да вали.

В събота вятърът чувствително ще отслабне, а температурите ще се повишат. Ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето