Хората в Провадия в шок заради намерения труп на момиче

От полицията все още не потвърждават официално, че тялото е на изчезналата от 22 март 13-годишна Александра Любенова Сивриева от Провадия, но нейните близки са почти сигурни, че това е тяхното дете, предаде Нова тв.

Близките на Александра са в шок, а хората в Провадия се страхуват за децата си и че това може да се повтори. Досега не е имало подобни случаи в града. Сред хората се носи мълвата за сводник, който може да е убил момичето.

„В момента реализираме втори етап на проект за видеонаблюдение като идеята е да обхванем пътните артерии за влизане и излизане от града. Очевидно е, че трябва да реализираме такъв проект и около всички паркове и градини. Ще има среща и с директорите на учебните заведения, за да се вземат мерки за сигурност”, коментира кметът на града Филчо Филев.

Припомняме, че ден, след като роднините на Александра обявиха, че я издирват, баща й разказа, че е получил обаждане с искане за откуп. Според свидетеслки разкази 13-годишното момиче е било издърпано в кола от улицата, докато отивало да пазарува.

Александра изчезна на 22 март, след като отива до магазина. Оттогава следите ѝ се губят. Роднините ходили в близкия магазин да я търсят, но записи от камерите показали, че момичето не е влизало там. Още в деня на изчезването роднините са подали молба за издирване на 13 годишното дете и в МВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право