На 23 юли 2018 да почерпят

Фентъзи мелодрама с лесбийки и върколаци Бразилски фестивален хит стана мейнстрийм сензация

Израел нанесе нови въздушни удари в Сирия

Публикувайте във фейсбук в сряда следобед

Златка се татуира за новия любим

Движението по магистрала „Тракия“ е затруднено заради пороен дъжд

Германската армия ще наема граждани от други страни в ЕС

Косово призова за разследване на твърдения, че Сърбия продава оръжия на терористи

Крадена вода ни продава „Михалково“ АД Въпреки доказаните нередности дружеството продължава своята дейност

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 23 юли 2018

Крадец обрал два апартамента в столичния квартал „Изток“

Убиха инвалид заради 1000 лева (обзор) Жертвата трябвало да плати с парите рампа за количката си

Лондон не иска да плаща сметката за Брекзит Една трета от британците предпочитат Борис Джонсън пред Тереза Мей

Земетресение от 5,9 по Рихер в Иран Близо 130 души са пострадали

Израел спасява „Бели каски“ Около 800 души са прехвърлени през Голаните в Йордания

Социални служители дискутират реформа в сектора на форум в Търново

На 13 и 14 април старопрестолният град е домакин на XI Национален форум на доставчиците на социални услуги.

Служители от социалната сфера дискутират реформата в сектора на двудневен форум във Велико Търново. Работещите в бранша обсъждат проектите на Зокана за предприемачеството и Закона за социалните услуги.

На 13 и 14 април старопрестолният град е домакин на XI Национален форум на доставчиците на социални услуги. Темата на конференцията с над 200 участници е „Предизвикателства пред местните власти през новия програмен период“. Организатори са Министерството на труда и социалната политика, Националното сдружение на общините в Република България, Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания, Националният алианс за социална отговорност, Община Велико Търново и Община Русе.

По време на събитието Община Велико Търново получи поредното признание за качеството на комплекса от социални услуги, които се предоставят на територията на старопрестолния град и населените места. Оценката дойде от президента на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания Франц Волфмайр, който се срещна със зам.кмета на Велико Търново Ганчо Карабаджаков.

Двамата обсъдиха възможността за партньорство в социалната сфера между болярския град и организации от целия свят. Споделянето на добри практики за достъпността на градската среда и насърчаването на социалното предприемачество също бяха сред темите на разговора.

Зам.министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров обясни, че за делегирани дейности в сферата на социалните услуги в бюджета за 2016 г. са осигурени около 200 милиона лева, а за следващата година тези средства ще се повишат с още 11 милиона лева.

„Стремим се да адаптираме законодателната рамка, за да бъдат още по-ефективни и достъпни социалните услуги”, каза Лазаров.
Председателят на НАСО Георги Георгиев допълни, че вече са изготвени нови нормативни актове – Закон за социалното предприемачество, Закон за социалните услуги и План за деинституционализация на възрастните хора с увреждания.

В срещата участваха също председателят на Националния алианс за социална отговорност Георги Георгиев и директорът на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване Росица Димитрова.

„Община Велико Търново и ресорната дирекция непрекъснато работят по нови проекти, като вече разполагаме с комплекс от социални услуги с високо качество“, каза зам.кметът Ганчо Карабаджаков.

Междувременно ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий“ бе приет за член на Националния алианс за социална отговорност. Към организацията предстои да се присъединят и други университети от страната.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.