С 318 км/ч към фризьора ви откарва откритото Audi R8

Най-спортният модел на Audi сваля покрива точно навреме за началото на топлия сезон. Откритият вариант R8 Spyder ще направи по-чести срещите ви с личния фризьор и ще ви зареди с ударни дози летен адреналин. Рецептата за високооктаново удоволствие под открито небе е агресивен дизайн, две седалки и звучен двигател V10, който с охота се развърта до граничната зона на оборотите. Audi залага на емоционален атмосферен мотор без никакви системи за принудително пълнене. Големият агрегат с работен обем 5200 куб. см вдишва щедро и свободно горивната смес в десетте си цилиндъра, за да я преработи шумно и да я изпрати към колелата под формата на 540 конски сили. Класическата концепция за задвижване на породисти спортни коли пасва идеално на германския роудстър, който ще кара хората да се обръщат след него не само заради неповторимия външен вид, но и заради изключителния гърлен рев на двигателя V10.

При натискане на газта расовата машина набира устремно скорост - за 3,6 секунди от 0 до 100 км/ч и за 11,8 секунди от 0 до 200 км/ч. Максималното темпо е фиксирано на 318 км/ч. Пътниците могат сами да изберат дали да си причинят това екстремно изживяване със или без покрив на главата. Гюрукът се отваря и затваря с електрически механизъм за 20 секунди дори в движение при скорост до 50 км/ч.

Серийно R8 Spyder е оборудван със 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител и предаване към четирите колела Quattro. Основната част от максималния въртящ момент (540 Nm) се насочва към задната ос, като при необходимост чрез ламелен диференциал от поколение Haldex 5 в задвижването се включват и предните колела. Стандартните джанти са 19-инчови, а опционално - 20-инчови. Зад тях работят 8-бутални спирачни апарата отпред и 4-бутални отзад със стоманени дискове, керамичните са опция.

На борда присъстват най-модерните технологии на Audi като изцяло дигитални контролни уреди, система за изключване на цилиндри и функция за отделяне на двигателя от трансмисията за безмоторно движение. Заедно с олекотяването на конструкцията тези нововъведения свалят разхода на гориво до 11,7 л/100 км. Водачът има възможност да избере един от седем режима на работа на автомобила и да го експлоатира безмилостно с пълна газ.

Технически данни Audi R8 Spyder

Дължина: 4,43 м

Широчина: 1,94 м

Височина: 1,24 м

Междуосие: 2,65 м

Двигател: 5,2 FSI V10

Мощност: 540 к.с.

Въртящ момент: 540 Nm

Ускорение: 0-100 км/ч 3,6 сек

Ускорение: 0-200 км/ч 11,8 сек

Макс. скорост: 318 км/ч

Тегло: 1612 кг

Среден разход: 11,7 л

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили