Пълен автобус горя по пътя за Гюешево, няма пострадали хора

Началниците на генералните щабове на Русия и НАТО се срещнаха в Баку

Ранената полицайка – фен на “Левски”

Без виновен за първото футболно убийство

На 20 април 2018 да почерпят

Лекар, обвинен за смъртта на поп певеца Принс, ще плати 30 000 долара глоба

Изявление на президента Румен Радев след заседание на КСНС на тема „Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки“

Корнелия Нинова: Предложих в модернизацията на армията да се включат Българската отбранителна индустрия и бизнеса

Прессекретариатът на президента срещу Цветан Цветанов: Прокарвал ли е Радев становище срещу НАТО на КСНС

Министър Красимир Каракачанов: Очакваме над 130 млн. лева за отбрана до 2019 г.

Пентагонът: Сирийското правителство запазва ограничена възможност за химическо нападение в бъдеще

Пази ни армия без хора и техника Войникът получава по-ниска заплата от шофьор в градския транспорт

Иракчанка опита да влезе в Румъния с чужд британски паспорт, закупен в България

Пишат как се започва бизнес Въвеждат електронни обществени поръчки

Министър Ангелкова: Това лято очакваме значителен растеж на чуждестранните туристи

Над 70 изложители и 95 градоначалници се включват в туристическата борса в Търново

Над 70 български и чуждестранни изложители ще се представят на 13-то издание на Международното изложение “Културен туризъм” от 14 до 17 април във Велико Търново. Петдесет общини, посолствата на ЮАР, Индонезия, Виетнам, Унгария, Азербайджан и Франция, побратимените на старата столица градове- Твер ( Русия ) , Бурса (Турция), Таршин ( Малта ),туроператори и турагенти ще презентират на самостоятелни щандове в Изложбени зали “Рафаел Михайлов” нови продукти, атракции и дестинации за културен туризъм.

Форумът ще бъде официално открит в четвъртък от министъра на туризма Николина Ангелкова и кмета на Община Велико Търново Даниел Панов. В рамките на изложението ще се проведе годишната среща на кметовете на общини по проблемите на туризма. Във форума ще участва министърът на туризма Николина Ангелкова и 95 управници от страната.

Същия ден на кръгла маса е ксперти от Министерството на културата, Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН), Главна дирекция “Инспекторат за опазване на културното наследство”, представители на музеите и общинските администрации ще дискутират актуални проблеми, свързани с опазването на културното наследство. В дискусията “Опазване на културното наследство – мисия възможна” ще бъде представен и опитът на италианския град Матера, избран в партньорство с Пловдив за Европейска столица на културата 2019, във възстановяване на старинни сгради и обновяване на градските пространства.

Възможностите за развитие на туризма и опазване на културното наследство със средства от оперативните програми в периода 2014-2020 ще бъде обсъдено на 15 април на конференция с участието на експерти от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на земеделието и храните и Министерството на икономиката.

В дните на Международното изложение “Културен туризъм” Община Велико Търново съвместно с Регионалната библиотека “П.Р.Славейков” организира “Великденския базар на книгата”. Във фоайето на книгата пред публика ще се представят двадесет и една издателски къщи, а във великотърновските училища ще се проведе “Маратон на четенето”.

Велико Търново ще е домакин и на 12-то издание на Международен фестивал на туристическия филм “На източния бряг на Европа” за филмови и телевизионни продукции, популяризиращи туристически забележителности и Национален конкурс “Чети и пътувай” за специализирани печатни и он-лайн издания на туристическа тематика.

В дните на туристическия форум в Изложбени зали “Рафаел Михайлов” ще има изложба на Етнографски комплекс “Златоград”, Великденски базар на ръчно изработени сувенири от потребителите на социални услуги в Община Велико Търново и изложба на Национално сдружение “Седянка”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.