Панамската полиция обискира "Мосак Фонсека"

Панамската полиция проведе обиски в седалището на правната фирма "Мосак Фонсека", което се намира в столицата на Панама, съобщи Би Би Си.

Цел на обиска са били документи, свързани с публикуваните материали за незаконна дейност на компанията, съобщи панамската прокуратура, цитирана от Асошиейтед прес. Полицията търсела доказателства за пране на пари и финансиране на терористи. Ще се разследват също и дъщерни фирми на „Мосак Фонсека”.

На мястото са работили служители на отдела към панамската прокуратура за борба с организираната престъпност, прането на пари и финансов тероризъм. Едновременно с това се провеждали следствени дейности и в офисите на телефонната компания, която е предоставяла компютърни услуги на Мосак Фонсека.

Полицаите отцепили района, след което следователите влезли в офиса. Провеждането на операцията се е осъществило „без инциденти и намеса”, съобщават участвали в нея следователи, цитирани от Би Би Си.

Припомняме, че скоро след изтичането на документите, панамското правителство обеща да се проведе разследване. Фирмата, от своя страна обяви, че продължава да съдейства на полицията в разследването.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят