Игра ни учи да разпознаваме фалшивите новини

Валентин Радев: Който премине нелегално границата, бързо го хващаме

Протести в Румъния заради отстраняването на директора на Националната дирекция за борба с корупцията

Общината в Разград закрива местна детска градина в средата на учебната година

Евростат: България е на четвърто място в ЕС по брой убийства

Австралийският вицепремиер подава оставка в понеделник

По време на нападението в гимназията във Флорида е имало въоръжен помощник-шериф

Сблъсъци между италиански антифашисти и полиция в Торино

Над 400 мирни граждани са убити край Дамаск през последните пет дни

Пореден протест на надзирателите в Пловдив

Нов трус от 3,8 по Рихтер разлюля Асеновград

400 кг кокаин откриха в пристройка на руското посолство в Аржентина

Шофьор заби кола, пълна с туби с бензин, в болница в Кънектикът

“Милан” пак би “Лудогорец”

Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

Туроператори искат проверка на неизрядна фирма в Търново

ТРУД, Велико Търново

Туроператори настояват прокуратурата и полицията да извършат щателна проверка на фирма “Сигма Холидей” във Велико Търново. Повод за недоволството на работещите в бранша е, че дружеството организира екскурзии, без да е изрядно.

Първоначално “Сигма Холидей” се е водела като ООД и е била представлявана от Ваня Иванова и неин съдружник. После фирмата е пререгистрината като ЕООД с едноличен собственик Иванова. Преди няколко месеца дружеството е прехвърлено на името на Драгомир Пашов от павликенското село Дъскот. Според работещите в туристическата сфера, “Сигма Холидей” има лиценз за дейност, но на първоначално създадената фирма като ООД.

“Освен това фирмата работи без да има застраховка, която да покрива щетите за клиентите при евентуален фалит. Според документите въпросната застраховка е изтекла още през февруари миналата година и до момента не е подновена. Хората обаче не знаят това и пътуват с голям риск”, обясняват възмутени туроператори.

Те твърдят, че дружеството развива активна дейност и през пролетната ваканция, фирмата организирала екскурзия на ученици от местно училище до Прага.

Превозвачът от Павликени Пламен Савов пък обяви, че предявява в съда граждански иск за дълг от близо 7000 лв срещу “Сигма Холидей”. “Ползват мои автобуси, а от година и половина не са ми плащали. Завеждам дело и ще си търся парите по съдебен път, защото дълго време обещаваха да ми се издържат, но така не съм получил нито стотинка”, коментира Савов.

Репортер на “Труд” потърси Ваня Иванова за коментар, която заяви, че вече няма нищо общо с дружеството. Новият собственик на “Сигма Холидей” Драгомир Пашов пък обяви, че е поел компанията преди около два месеца. Откакто е собственик, не осъществявал никаква дейност. “Фирмата ще заработи, когато пожелая. Засега не функционира”, категоричен е Пашов.

Преди година около “Сигма Холидей” се разрази шумен скандал. През март 2015 г софийската фирма “Филиптур 1” ООД осъди търновското дружество за провалени екскурзии в чужбина. Според влязлото в сила решение на съда управителката на търновската компания Ваня Иванова трябваше да плати на Петър Филипов над 1500 лева без лихви.

Два месеца преди това “Сигма Холидей” пък бе осъдена да плати 1433 лв на семейство за провалена едноседмична почивка в Испания. През май 2013 г. фамилията решила да отиде на летен отдих на Иберийския полуостров от 7 до 17 юли, след като дъщерята завърши училище. Бащата платил 1433 лева още през май на управителката Ваня Иванова. По интернет мъжът купил билети за себе си, съпругата и момичето по маршрут София – Барселона и обратно. Търновският туроператор “Сигма Холидей” трябвало да направи резервация за хотели в Испания за въпросната почивка. На 12 юни клиентът ненадейно установил, че резервацията за хотелите била направена за времето от 7 до 17 юни. Човекът отишъл в офиса на туристическата компания, там го уверили, че ще оправят грешката. Това обаче така и не се случило, а след като той поискал да му върнат парите, му отказали.

Пред съда от “Сигма Холидей” заявили, че всъщност грешката не била тяхна, а на мъжа, който посочил седмица през юни, а не през юли. Възмутеното семейство обаче доказало, че това не е вярно.

За друг подобен фрапиращ случай пък “Сигма Холидей” бе дадана на прокурор за измама.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете