Зрелищен дуел във „Фермата“ отстреля още един участник преди финала

Венецуела и Русия ще проведат съвместни военни учения

Макрон обеща повишение на минималната заплата със 100 евро

Конституционният съд на Молдова отново отстрани Додон

Доналд Туск: Няма да предоговаряме Брекзит, но сме готови да помагаме на Великобритания

Откриха случаи на ку-треска по овце във Видиинско, заразен е и мъж

Проф. Георги Близнашки: Във Франция хората знаят за какво протестират, а у нас имат странни искания

Кметът на Благоевград с послание към децата в „Часът на приказния разказвач“: Няма по-хубаво място от дома

Министър Ангелкова: Туризмът хармонира с екологията, а лифтът е най-екологичния вид транспорт

Европа с отлична оценка за пътищата ни Асфалтът отговаря на всички стандарти, показват взетите проби, анализирани в Италия

Заев до Каракачанов: Мое право е да бъда македонец и да говоря македонски език

Пената и Любко заедно за ЧРД на Ганчев

Станишев: България и Румъния са изпълнили всички критерии за Шенген, играе се непочтена игра

Сайтът за глоби на КАТ рухна заради нов софтуер (обзор) Блокирани са и системите за издаване на шофьорски книжки

Може ли да имаме повече от един трудов договор едновременно

Глоба от 23 000 лв наложена на Павликени за унищожена римска керамика

Община Павликени да плати глоба от 23 000 лв по наказателно постановление на Министерството на културата за унищожени фрагменти от битова и строителна керамика от римската епоха.

Щетите по древните останки са нанесени с техника по време на изкопни работи за ремонт на улица в града. Решението на Административния съд във Велико Търново от 11 април е окончателно и потвърждава решението на Районния съд в Павликени за санкцията.

По същия казус общината вече е платила 12 000 лева за неспазване на други нормативи при извършване на същия голям проект в града за градежа на пречиствателната станция и прилежащата инфраструктура, който е приключил.

Натрошените находки в отсечката между улиците „Дунав“ и “ Ал. Стамболийски“ били установени през май миналата година от комисия от културното ведомство и археолог от местния исторически музей.След огледа изкопните работи били спрени и после продължили в присъствието на археолог.Първо улицата била освободена от насипа и било извършено проучване за сметка на възложителя на проекта.При разследването станало ясно,че още при реализацията на грандиозния проект за над 30 млн.лв. ,не било направено съгласуване с министъра на културата по Закона за културното наследство,което дало основание на ведомството да издаде и наказателното постановление.

Общинските юристи оспорили и пред двете съдебни инстанции глобата от 23 000 лв.,защото документът бил подписан от зам.министър на културата.Съдът обаче е установил,че той е замествал културния министър и е имал право да парафира санкцията.

В мотивите на съда се казва, че преди старта на инвестиционния проект кметството е било уведомено от Историческия музей ,че в урбанизираната територия на Павликени по време на теренни археологически проучвания и строително-ремонтни и селскостопански дейности през 20 век са открити движими и недвижими културни ценности. От представеното по делото разрешително за строеж обаче се виждало,че министърът на инвестиционното проектиране е разрешил на общината да работи па проекта.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.