Търново домакин за 12-ти път на филмов фестивал

За 12-та поредна година в старопрестолно Велико Търново, който е град с динамично развитие на културно-исторически туризъм, се организира Международният фестивал за туристически филми на България "На източния бряг на Европа". Кулминацията на Фестивала, който има състезателен характер, ще е на официална церемония по награждаване. Събитието ще е на 16 април, където ще бъде обявен и най-добрият туристически филм за 2016 г.

"Интересът към международния фестивал на туристическия филм расте. Тази година получихме 93 филма от 27 държава, от които журито номинира за участие в състезателната програма 41 филма от 21 държави. Туристическите продукции ще си съперничат във всичките 5 състезателни категории, а в дните на фестивала в дните от 14 до 17 април ще се излъчват пред публика във Велико Търново. 8-членно жури от професионалисти в областта на аудио-визуалните изкуства, туризма и журналистиката ще определят най-добрите в отделните категории", обясниха организаторите на феста.
Към фестивала има голям интерес и свидетелство за това са традиционни участници от Индонезия, Австрия, Португалия, както и редица български общини - Несебър, Бургас, Добрич, Стара Загора, Ракитово и други.

"Присъединяват се и нови участници. Това са малко познати в България страни, сред които Виетнам, Палестина, Бахамите и Бангладеш", допълват организаторите.
Интерес за представяне чрез културни събития и изложби в програмата на международния фестивал проявяват и много държави, които искат да покажат пред разнородната публика своите традиции, обичаи, ритуали и изкуства. Тази година зрителите ще могат да видят Палестина, която е държава партньор на Фестивала. Тя ще се презентира с изложба и няколко филма в специалните ни модули, както и в състезателната програма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони