15 000 лв. глоба за собствениците на пловдивския тютюнев склад

Снимка: Архив

С 15 000 лв. ще бъде глобена фирмата-собственик на тютюневия склад в Пловдив "Одрин 8", предаде БТВ. Санкцията е наложена вследствие на неизпълнените предписания на Министерството на културата за обезопасяване на сградата. Междувременно собствениците на склада обжалват съдебното решение за преустановяване на строителните дейности.

Делото за обжалване днес бе прехвърлено от Пловдивския в Софийския административен съд. Адвокатите на фирмата и ответната страна – Министерството на културата, са единодушни, че липсата на официални структури по опазване на културните паметници е довела до необходимостта от смяна на инстанцията.

Срокът, поставен на инвеститорите за обезопасяване и укрепване на фасадата, е изтекъл в началото на април, без да са взети необходимите мерки.

Стоян Гугушев, адвокат от наетата от собствениците кантора, потвърди намеренията на фирмата да изгради музей, който да бъде дарен на Община Пловдив. Гугушев заяви още, че клиентът му ще заплати наложената глоба, както и всички дължими данъци към общинския бюджет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини