Шофьор с 1,6 промила алкохол в кръвта помете спирка в София

Разкриха частни охранители без лиценз в Свищов Нелегалните гардове са пазили два обекта

Задържаха агресивен лекар в нетрезво състояние по време на дежурство в София

Български превозвачи се притесняват, че гръцките фермери пак готвят гранични блокади

Обраха шофьор на катастрофирал румънски микробус

Делян Добрев пита Елена Йончева дали тя работи за чуждо разузнаване

Двама непълнолетни потрошили 12 автомобила в Пловдив

Гневен мъж наряза гумите на лека кола за отмъщение

Куче водач е било отровено пред блок в София

Фандъкова и Ангелкова посрещнаха първия полет Баку-София

Училищен автобус се блъсна в къща в Германия

13 братя и сестри са били държани оковани от родителите си в Калифорния

Михаела Маринова: Не се влюбвам лесно Ако нямах музикален талант, щях да съм хирург, убедена е тийнсензацията

АПИ: Над 1100 машини обработват пътните настилки в страната, всички републикански пътища са проходими

Венцислав Грозев, БЛС: Областните болници ще последват съдбата на общинските, ако не се вземат спешни мерки в здравеопазването

Мая Манолова: Предстои облекчаване на законовия механизъм на дарения на храни, за да няма гладуващи хора в България

Омбудсманът Мая Манолова обяви, че предстои започването на кампания за облекчаване на законовия механизъм на дарения на храни, за да може в България да няма гладуващи хора, съобщава „Фокус“.

Според Манолова една трета от българските деца не се хранят здравословно и им липсват голяма част от основните хранителни продукти, поради бедност. 

„Ако се подобри законовият регламент, това няма да бъде така и всеки ден ще осигуряваме храна на всички нуждаещи се български граждани. Надявам се много успешно да приключим кампанията „Великден за всеки“ и да започнем заедно една друга кампания за облекчаване на законовия регламент за даряването на храни, което включва и отпадане на ДДС при даряването им“, каза Манолова.

„Със същия ентусиазъм, с който започнахме кампанията за подкрепа на пенсионерите, ще започнем и кампания да се облекчи даряването на храни, за да може днес, в бедна България да няма гладуващи хора. Каузата е благородна, заслужава си и аз поех ангажимента като омбудсман да се включа с цялата си енергия, с всички свои правомощия в нея“, заяви Мая Манолова.

Тя уточни, че даряването на храна на пенсионерите ще се случва под наблюдението на Българска агенция по безопасност на храните, за да достигнат до нуждаещите се качествени, годни и безопасни храни.

Вчера омбудсманът се срещна с посланиците на държавите членки на ЕС,Норвегия и Швейцария, за да информира дипломатите за приоритетите си за 2016 г.

През годината Манолова ще обърне специално внимание на 3 приоритетни зони: защита на правата на децата, защита от монополи и защита на лица, застрашени от социално изключване.

Тя е поставила акцент на работата си върху правата на лица от уязвими групи – жени, жертви на домашно насилие, деца, включително такива в риск, самотни деца и деца в институции. 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.